Eğitim Sen Samandağ Şubesi banka promosyonları ile ilgili imza kampanyası başlattı.
Eğitim Sen Şube Yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen imza kampanyası ilçemiz Yapı Kredi bankası önünde düzenlendi.             
Çok sayıda eğitimcinin destek verdiği imza kampanyası ile ilgili banka önünde stant açan Eğitim Sen yönetimi, sözleşmenin şartnameye aykırı ve banka lehine maddeler içerdiğini ifade etti.
Şube yöneticileri, Sözleşmenin ilçe milli eğitim müdürlüğünce tek imza ile kayıt altına alındığını,  yeni ellerine geçen bu promosyon sözleşmesini tanımadıklarını belirterek, yaptıkları açıklamada “Yapı kredi bankası, sözleşmenin feshi durumunda, sanki sözleşme yeni yapılmış gibi ve geriye dönük faizi ile verdiğinin iki misline yakın bir oranı biz emekçilerden talep etmektedir. 
Dayandığı şey ise elimize yeni geçen ve ihale şartnamesine aykırı maddeler içeren ilçenin bankayla tek taraflı ve tek imza ile yaptığı sözleşmedir.
İki yıl önce yapı kredi bankası ile yapılan tek imzalı sözleşmenin, tarafı olduğumuz üç ıslak imzalı ihale şartnamesindeki maddelerden farklı olarak ve çalışan aleyhine banka lehine maddeler içerdiğini yeni öğrenmiş bulunuyoruz.
Bu hem hiledir hem de suçtur.
Hem ihaleye katılan diğer bankaların zararına hem de çalışanların zararına, ilgili bankanın lehine tarafı olduğumuz ihale komisyonundan bağımsız olarak ilçe milli eğitim müdürlüğünce tek imza ile kayıt altına alınan ve yeni elimize geçen ve promosyon sözleşmesini tanımıyoruz. 
Konu ile ilgili olarak gerek banka, gerekse İlçe Milli Eğitim hakkında hem suç duyurusunda bulunacak hem de gerektiğinde dava yoluna gideceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim