CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, CHP Samandağ İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Şat hakkındaki ihraç talebini oy birliği ile reddetti. 
CHP Samandağ İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Şat hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “ihraç talebiyle” disipline sevk edilmesi için şikayet dilekçeleri İlçe Başkanlığına teslim edilmişti.
İl Disiplin Kuruluna verilen dilekçeler kurulda görüşülerek karara bağlandı. CHP Samandağ İlçe Yöneticisi Şat, hakkında istenen ihraç talebi kurul tarafından oy birliğiyle “ret” edildi.                         
CHP İlçe Yöneticisi Şat, kararın ardından yaptığı açıklamada CHP Hatay İl Örgütüne teşekkür ederek “Demokrasilerde “eleştiri sorgulama” özgürce düşünen her bireyin doğal hakkıdır. Hakaret ve iftira içermediği sürece eleştiri hakkını kullanmak bir toplumun ilerlemesinde mihenk taşıdır.
Bilindiği üzere sosyal medyada yaptığım paylaşımlardan dolayı bizimle ilgili kesin ihraç talebi yapıldı. Bugün CHP İl Örgütü bizim ihracımızı isteyen dostlarımızın bu talebini görüşerek karara bağladı. Toplantıya katılan il yönetim kurulu üyelerinin oy birliği ile ihraç talebi ret edilmiştir. Demokrasiyi içselleştiren tüm yoldaşlara teşekkür ederken, 2023’te Millet İttifakının iktidar olacağı umudunun yükseldiği bu dönemde, tüm partililerimizin yoldaşlık duygusu ile dayanışmaya ve parti içi kavgalara son vermeye davet ediyoruz. CHP iktidarında Türkiye daha güzel olacak. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim