HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Sevgi Kurtdere Kimyon, Erkekler kadınları öldürme cesaretini, öldüreni değil öldürüleni suçlayanlardan aldıklarını dile getirdi.
Kimyon, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”, tarafından paylaşılan kadın cinayetlerine ilişkin Eylül 2021 verilere göre Eylül ayında 26 kadın cinayetinin yaşandığını, 19 kadının ise şüpheli şekilde öldüğünü ifade ettiği açıklamasında “Her gün ülkenin dört bir yanından kadın cinayeti haberleri geliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine ilişkin Eylül 2021 Raporunda Eylül ayında 26 kadın cinayetinin yaşandığını, 19 kadının ise şüpheli şekilde öldüğünü yazdı. 
"Kadın Cinayetleri Politiktir"
 Kadınlar sokakta olduğu her anda, sırf kadın olduğu için herhangi bir sebeple, taciz/tecavüz veya öldürülmek tehditi ile yüzleşir hale geldi! Erkek egemen düzen kendini  her yeni güne yeni tecavüzleri ve kadın cinayetlerini sığdırarak sürdürüyor.
Erkekler onlar sırf hayır dediği için, kendilerinden boşandığı veya ayrıldığı için veya hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürme cesaretini, kadınlar öldürüldüğünde dahi yine o kadınların hayatını mercek altına alan, yine kadınların tercihlerini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan, iktidardan, toplumdan bir bütün erkek egemenliğinden alıyor.
Kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen tüm suçlarda her gün karşımıza çıkan adaletsiz yargı kararları bir diğerini aratır hale geliyor. Haksız tahrik indirimleri, iyi hal indirimleri hakim inisiyatifleri failleri cesaretlendiriyor. Kadın cinayetleri artıyor, şiddet vahşileşiyor, bu şiddeti önlemek için devlet nezdinde tek bir somut adım bile atılmıyor.
Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Meltem Goncagül... Ve daha binlerce kadın.. Hikayemiz aynı mücadele ve isyanımız da aynı.
Biz kadınlar, nice bedeller ödeyerek hayatlarımız pahasına kazandığımız haklarımız için ve kadın cinayetlerinin ve cinsiyet temelli bütün şiddet biçimlerinin sona erdiği yarınlar için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim