22. Evvel Temmuz Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri de paneller oldu.       
Ülke ve dünya gündemine dair birçok konunun konuşulduğu paneller ilgiyle takip edildi. Alanında uzmanların ve siyasetçilerin katıldığı birbirinden farklı konu başlığıyla gerçekleştirilen panellerin ilkinde kadınlar konuştu.
Hatay Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sevilay Elmas’ın moderatörlüğünde Samandağ Belediyesi’nde “Kadınlardan Kadınlara Bir Yol” paneli gerçekleştirildi. Panelde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi İstanbul Yerel Koordinatörü Esen Özdemir ve 5 Harfliler yayın ekibinden Suna Kafadar konuşmacı olarak yer aldı.  
Panele; CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Hatay Şube Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Aşkar ve çok sayıda kadın katıldı.
Esen Özdemir, Türkiye'de feminist harekette farklı örgütlenme deneyimleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Suna Kafadar ise, çevrim içi feminist bir yayın olan 5 Harfiler deneyimine ve dijital yayınlara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim