Bu yıl 2. si gerçekleştirilen Samandağ Kitap günlerinin son gününde üç yazar, iki farklı konuda gerçekleştirecekleri söyleşilerle okuyucularla buluşacak.
Deniz Sitesi Hz. Hızır Parkında; Akademisyen, Gazeteci Yazar Fatih Yaşlı’nın katılımıyla 26 Eylül Pazar günü saat 16:00’da gerçekleştirilecek           
 “Türkiye Gündemi: Nereye Gidiyoruz?” konulu söyleşi, yine aynı gün saat 19:00’da ise Gazeteci- Yazar Ömer Ödemiş ve Eğitimci-Yazar Hamide Rencüzoğulları’nın katılımıyla “Suriye Savaşı ve Türkiye Dış Politikası” konulu söyleşi ile kitap günleri sona erecek.
SİYASİ TARİH ARAŞTIRMA VE YAZILARIYLA FATİH YAŞLI, SAMANDAĞ’DA
Akademisyen, Gazeteci -Yazar 1979 Ankara doğumlu olan Fatih Yaşlı, araştırma-inceleme, diğer kategorilerde eserler yazmış popüler bir yazardır. Yazar lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Maliye Bölümünde 2001 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl İzzet Baysal Üniversitesinde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansına başlayan Fatih Yaşlı, Uluslararası İlişkiler Bölümünde siyasi tarih araştırma görevlisi olmuştur. Yaşlı’nın, Bilim ve Gelecek, Bir Gün, Birikim, Radikal 2 gibi gazete ve dergilerde çok sayıda makale yer almıştır. Ayrıca haftanın iki günü Yurt gazetesinde yazmaya devam etmekte olup şu anda da İzzet Baysal Üniversitesinde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yaşlı’ nın; Hayatın Olumlanması Olarak Felsefe: Nietzsche ve Marx,Türkçü Faşizmden "Türk - İslam Ülküsü"ne, Hegemonyadan Diktatoryaya Liberal-Muhafazakâr İttifak ve AKP, AKP ve Yeni Rejim, AKP, Cemaat, Sünni-Ulus: Yeni Türkiye Üzerine Tezler, Kinimiz Dinimizdir: Türkçü Faşizm Üzerine Bir İnceleme, Antikomünizm, Ülkücü Hareket, Türkeş: Türkiye ve Soğuk Savaş, Halkçı Ecevit : Ecevit, Ortanın Solu, CHP (1960 - 1980), Gençlerle Baş Başa- Faşizm isimli kitapları bulunuyor. 
ORTADOĞU ALANINDA İKİ UZMAN: ÖDEMİŞ VE RENCÜZOĞULLARI
Gazeteci- Yazar Ömer Ödemiş Adana’da büyüdü. Toplumsal ve siyasal sorumluluklarını genç yaşta yerine getirmeye yöneldi. İlk kez 17 yaşında tutsaklıkla tanıştı. 12 Eylül askeri darbesi sonrasında Suriye ve Lübnan’a gitti ve 2 yıla yakın bir süre Filistin halkıyla dayanışma gösterdi. Dönüşünde yakalanarak uzun süre cezaevinde kaldı. 1990 yılında özgürlüğüne kavuştuktan sonra Hacettepe Üniversitesi’nde felsefe eğitimi aldı. Değişik yayın organlarında gazeteci olarak çalıştı. Bine yakın haber ve makaleye imza attı. “Devlet Refaha Kavuştu” , “Eşber Yağmurdereli Basın ve Demokrasi”,  AKP' nin Suriye Yenilgisi ve Esad”, “Düşlerimize Ateş Düştü” isimli kitabı yayınlandı. Siyasal İslam ve Ortadoğu konusunda yüzlerce konferans ve söyleşilere katılarak cihatçı güçlerin bölge halkları üzerinde oluşturduğu tehditlere dikkat çekmeye çalıştı. Son 5 yılda sıcak dönemlerde özellikle Suriye ve Irak’a giderek sahada yaşanan gerçekleri kamuoyuna aktardı. 2014 yılı Çağdaş Gazeteciler Derneği haber ödülüne ve pek çok ödüle layık görüldü. Hakkında onlarca dava açıldı; yaptığı haber ve araştırmalarından dolayı yargılanmaya devam etmektedir. Halen gazeteci olarak Ortadoğu alanında çalışmaktadır.

Eğitimci- Yazar Hamide Rencüzoğulları; 1965 yılında Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samandağ’da, Yüksek Öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünde tamamladı. Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalında Lisansüstü eğitime devam ederken, K. Maraş Andırın Lisesi’nde Felsefe Grubu öğretmenliğine atandı. Öğretmenliğinin birinci yılını tamamlamadan, Lisansüstü eğitim gördüğü Anabilim Dalında Araştırma görevlisi oldu. Ancak YÖK’ün Araştırma Görevlilerini güvencesizleştirdiği 50/d maddesine dayanarak, bir yıl sonra sözleşmesi feshedilip, Üniversiteyle ilişiği kesildi. 1992 yılında tekrar öğretmenliğe döndü. Eğitim emekçilerinin güvencesizleştirilmesi ve eğitimin piyasalaştırılmasına karşı aktif olarak sendikal mücadelenin içinde yer aldı. Eğitim sorunları ve eğitim emekçilerinin mücadelesiyle ilgili sendika.org’ta makaleleri yayımlandı. Suriye’ye yönelik saldırının başlaması üzerine bu konuda inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı. Haziran 2011’de Suriye üzerine yazdığı ilk yazısı “Suriye Gerçeği: Savaş kapımızda, duyan var mı?” Bunu diğer yazıları takip etti. Ayrıca Suriye ve Mısır’la ilgili Arapçadan çevirdiği makaleleri birçok haber sitesi ve dergide yayımlandı. Hamide Rencüzoğulları’nın “AKP’nin Suriye Savaşı-Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri” adlı kitabı Tekin Yayınevi’nce “Dünyayı Anlamak-Ortadoğu Serisi” kapsamında yayımlandı. Rencüzoğulları’ nın ayrıca Libya’da Kanlı Bahar, Tekmili Birden İşid ve Cihad Kıskacında Kadınlar isimli kitapları da bulunuyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim