Halk Eğitim Merkezi(HEM)’nin Hayat Boyu öğrenme programı çerçevesinde düzenlenen Resim Kursu’nda eğitim alan kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açılışı törenle gerçekleştirildi.                                                   
Resim Kursu Eğitmeni Reyhan Öztürk yönetiminde eğitim alan kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılış törenine İlçe Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Halk Eğitim Müdürü Ali Yeter, Kaymakam Stajyeri Tugay Cantürk, Ak Parti Hatay İl Yöneticisi Hasan Arslan, ADD Samandağ Şube Başkanı ve Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu, ADD Samandağ Şube Başkan Yardımcısı Hayrettin Arıkan ve davetliler katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İlçe Kaymakamı Murat Kütük ve protokol üyeleri Resim sergisini gezdi. İlçe Kaymakamı Kütük, yapılan çalışmaları tek tek inceleyerek çalışmaları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.
Serginin gezilmesinin ardından hazırlanan ikramlar davetlilere sunuldu.
Gazetemizin sorusu üzerine açıklama yapan Resim Kursu eğitmeni Reyhan Öztürk, “Kursumuzda dönüşümlü olarak 20 öğrenci eğitim aldı. Ve bu eserler yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ürünü. Sergimiz tamamen kursiyerlerimizin çalışmalarından oluşuyor. “ dedi.
Kursiyerlerden Avukat Elanur Habip, işlerin yoğun temposu içerisinde kendine bir fırsat yaratarak bu kursa katılanlardan. Habip, aldığı kursla ilgili “Resim ayrı bir güzellik. Yaparken ruhu dinlendiriyor. Ben Nisan ayından beri resim çalışmasına katıldım. Sergide 3 çalışmam var. Ve benim için en gözdesi ve severek yaptığım çalışmalardan biri “Adalet Kadını” çalışmam. Halk Eğitim Merkezi yetkililerine bizlere böyle bir olanak sağlamış olmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Üniversite öğrencisi Meltem Çam, pandemi sürecinde Samandağ’ da olmasını fırsata çevirerek, Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu resim kursuna katılmış. Çam, kursla ilgili “Ben de yaklaşık 4-5 aydır bu kursa geliyorum. Reyhan hocamız sayesinde çok şey öğrendik. Hayal gücümüze kattıklarımızla, hayal gücümüz daha da genişledi. Resim yapmak gerçekten de ruhu dinlendiriyor. Bu kurs bizim için de çok güzel bir aktivite oldu.” ifadelerine yer verdi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim