Samandağ Belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı tarafından hazırlanan Doğanın Dilini Anla Eğitim ve Uygulama projesi( DİLAN) Belediye Toplantı salonunda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
Sunumunu Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı’nın yaptığı tanıtım toplantısına Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud, Yeni Mahallesi Muhtarı Behcet Deniz ve duyarlı vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen toplantıda; Belediye Meclis Üyesi Kayıkçı Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne sunduğu ve kabul edilen DİLAN projesin tanıttı.
Meclis Üyesi Kayıkçı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Samandağ Belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı,  Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne  sunduğu  ve kabul edilen, Doğanın Dilini Anla ( DİLAN) Eğitim ve Uygulama  projesinin Kongre hazırlığı kapsamında projenin içeriğini sunmak, tanıtmak  ve  uzman görüşü ve desteğinin almak üzere 02.02.2023 tarihinde yapılacak toplantı öncesi, Samandağ'ın veterinerleri, eğitimcileri ve duyarlı insanlarıyla bir araya gelindi. Basın emekçilerinin projenin startını duyurması ve projenin genel hatlarının anlatılması adına yapılan toplantı, yapılacak Kongrenin genel hatlarını ve 4,5 yıllık hazırlık sürecini içerdi. Doğayı anlama ve çocukların eğitim sürecine doğayı katma adına yapılacak mücadele, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor,  Hatay'ın tabiat profilini çocuk öyküleri ve bilimsel verilerle bütünleştirecek olan ve merkezinde  Sokak Hayvanları ve Doğal alanlarımızın insan merkezinde değerlendirildiği  proje uzun vadeli ve çözüme odaklanan anlayışıyla topluma büyük bir hizmet yapacak, Toplantılarımız sürecek.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim