İlçe Kaymakamı Murat Kütük “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.
Kaymakam Kütük mesajında “Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” sözünden hareketle bir aşkla bin çocuğa bölünmüş, yorulmak nedir bilmeyen, mesleğini hakkıyla yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.
Toplumda saygın meslekler edinmiş olan kişiler, esnaflar, doktorlar, hukukçular, sanatkârlar, hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir.
Sınırsız bir fedakarlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak gibi bir inanca ve kültüre mensup kişiler olarak bizler, öğretmenlerimize olan borcumuzu çok çalışarak ve ülkemize faydalı olarak ödeyebiliriz. Muhakkak ki siz öğretmenlerimizi en çok memnun eden şey, başarılı ve ülkesine faydalı öğrencilerini görmektir
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde Anadolu’nun her bir köşesine ilim ışığını saçmak için giden, neslimizin yetişmesinde emeği, alın teri olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.   Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim