Samandağ Eğitim Sen Yönetimi geçtiğimiz gün  okulları ziyaret ederek  eğitimcilerin sorunlarını dinledi.
Eğitim Sen Yönetimi, okullarda yetersiz beslenme sorunu yaşayan, öğrencilerle karşılaştılarını ifade ederek; Bunun herkesin ayıbı olduğu vurgulandı.
Samandağ Eğitim Sen Yöneticileri Eczacı Meryem Karaçaylı, Cumhuriyet İlkokulu, Adem Nural İlkokulu, Mağaracık Ortaokulu İle Mağaracık İlkokulu’na ziyarette bulunarak eğitimcilerle sohbet ettiler.
Ziyaretten sonra yapılan açıklamada “Devletin bugün bu sorunun çözümü için, vergilerin karşılığı ve bir hak olarak harcayacağı tutar, bundan kaçınması, bu sorunu görmezden gelmesi neticesinde yarın karşılaşılacak kronik sağlık sorunları için ve zorunlu olarak harcayacağı tutarın yanında devede kulaktır.
Samandağ ülke geneline kıyasla görece refah seviyesi daha yüksek,  alım gücü daha iyi olmasına rağmen bu sorunu görünür şekilde yaşamaya başlamışsa, ülkenin diğer bölgeleri ve özellikle metropolleri için durumun vehameti ortadadır.
Öğrenci çocuktur, çocuk gelecektir. Hiç bir erkin bu ülkenin geleceğini bu şekilde heba etme hakkı yoktur.
Öğrencilerimize, çocuklarımıza günlük ve sağlıklı kalori ihtiyacı kadar süt, yemek ve harçlık istiyoruz. İstisnasız hepsi için.
Yoksul velilerimize iş ya da  açlık sınırının üstünde ve sürekli olmak üzere bir gelir garantisi-desteği istiyoruz.
Sadaka, lütuf, borç değil vergilerinizi bir karşılığı ve çağdaş bir ülke, anayasada ifadesini bulan sosyal devlet gereği ve bir hak olarak.
Oyalamadan, ertelemeden... Bu çocukların haklı olarak yarın bunun hesabını bizden mutlaka soracağını unutmadan.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim