Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilk ve orta öğretim Eğitim Kurumlarının 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı 1. dönemi 21 Ocak 2022 Cuma günü sona eriyor.
İlçemizde bulunan 106 resmi ve özel okulda eğitim ve öğretim gören toplam 29.160 öğrenci iki hafta sürecek yarıyıl tatiline girecek.
Öğrenciler, bu Cuma pandemi dönemi dolayısıyla eğitimin on-line olarak verildiği uzun bir süreden sonra, yeniden başlayan yüz yüze eğitimin ilk karne heyecanını yaşayacak.  
Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç,  ilk yarısı sona erecek olan 2021- 2022 eğitim – öğretim dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı.              
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunç mesajında; pandemi gölgesinde gerçekleşen yüz yüze eğitim sürecinin                              
sağlıklı bir şekilde yapılması için özveri,  üstün gayret ve sabırlara çabalayan başta okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilere teşekkür etti. Tunç, mesajında “2021 - 2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini öğretmenlerimizin büyük özverisi, öğrencilerimizin gayreti ve ilgisi, velilerimizin de büyük desteğiyle bitirmenin mutluluğu içindeyiz. 
Sevgili öğrencilerimiz;    
2021-2022 eğitim öğretim yılını sabırla, azimle bir dönemi geride bırakmanın gururunu yaşıyorsunuz Heyecanınıza yürekten katılıyor, sizlerle gurur duyuyoruz.
Saygıdeğer meslektaşlarım, değerli öğretmenlerimiz;
Geleceğe dair umutlarımız, toplum olarak sizin sayenizde taze tutuyoruz. Büyük bir gayret göstererek nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de evlatlarınız bildiğiniz öğrencilerimizi ihmal etmeyerek bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen bireyler olabilmeleri için yoğun bir şekilde emek verdiniz. Sizler geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran toplumumuzun gönüllü mimarlarısınız. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyor, sorumluluk bilinciyle, gerçekleştirdiğiniz çalışmalar için sizleri tebrik ediyorum. 
Kıymetli Velilerimiz;
Sizler bu süreçte öğrencilerimizin ebeveynleri olmanın yani sıra onların evdeki öğretmenleri, kılavuzları oldunuz. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Bu vesileyle, karne alan tüm yavrularımızı eğitim yolculuklarında tüm engelleri aşmaları ve enerjilerini daha verimli kullanmaları için verdiğimiz molayı iyi değerlendirmelerini diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin neşeli, bol aktiviteli bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim