MK Pera Klinik tarafından ilçemiz muhtarlarının katılımıyla uyuşturucu madde bağımlılığı, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmak, bu konuda yapılabilecekler ile ilgili görüşmek amacıyla etkinlik düzenlendi.   Truva Life Otelde MK Pera Klinik Kurucusu Murat Kudret, Klinik ortaklarından Davut Eskiocak ve klinik uzmanlarının katılımıyla muhtarlarla gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği sonunda uyuşturucuyla mücadele işbirliği protokolü imzalandı.Toplantının açılış konuşmasını Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu yaptı. 
Cebburoğlu, uyuşturucunun merakla başlayıp, ölümle bittiğini belirterek “Öncelikle bu kahvaltı organizasyonunu düzenleyerek bizi bir araya getiren Pera Klinik Kurucusu Murat Kudret ve Klinik uzmanlarına çok teşekkür ediyorum. Sayın muhtar arkadaşlarım değerli, basın mensupları sizi saygıyla selamlıyorum. Üzülerek söylemeliyim ki Samandağ’ında madde bağımlılığı büyük bir artış göstermiştir. Unutmayalım ki uyuşturucu merakla başlar, ölümle biter. Bunu bütün dünya biliyor. Uzmanlarımızda biliyor. Bizlere düşen görev gençlerimizi cezaevine atmak değil, topluma kazandırmak, elinden tutmaktır. Gençlerimizi topluma kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün arkadaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
MK Pera Klinik Kurucusu Murat Kudret konuşmasında mahalle muhtarları olmadan Samandağ’da bu işin gerçek anlamda güzel bir sonuca ulaşamayacağının bilincinde oldukların belirterek katılan herkese teşekkür etti. Kudret “Bu toplantımızın amacı hem sizlere sosyal sorumluluk projemiz olan uyuşturucuyla mücadele projemizi tanıtmak hem sizlerle bu anlamda bu işbirliği protokolü imzalamak. Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Mahir beyin bu organizasyondaki emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben öncelikle size proje ortaklarımızı tanıtmak istiyorum. Yanımda Şirketler Grubumuzun Yönetim Kurulu Üyesi ve bu işin finansmanını sağlayan değerli abim Davut Eskiocak, Kliniğimizin Madde Bağımlılığıyla ilgili Uzmanı Hasan Abacı, kliniğimizin değerli uzmanlarından Özel Eğitim Uzmanı Nesrin Nural yine klinik psikolog uzmanımız Hayat Boğday hep birlikte bu klinikte sizlere hizmet edeceğiz. Kliniğimizin amacı ve sosyal sorumluluk projemizin altında yatan konu uyuşturucuyla mücadele ve farklı gelişen çocukların tanılanması, ailelerin eğitimi. Siz değerli muhtarlarımız olmadan Samandağ’da bu işin gerçek anlamda güzel bir sonuca ulaşamayacağının bilincindeyiz. Psikologlarımızı, uzmanlarımızı kesinlikle siz değerli muhtarlarımızın emrinde çalışacak şekilde bir protokolle taçlandırmak istiyoruz. Samandağ’da maalesef uyuşturucu illeti almış başını gidiyor. Türkiye ortalamasının çok çok üstünde. 12 yaşa kadar inmiş bir durumda, 130 bin nüfuslu ilçemizde. Samandağ tamamiyle bir handikap haline gelmiş uyuşturucuyla, uyuşturucuya sebep olan ölümlerle, kavgalarla, adli vakalarla anılır hale geldi. Bizde şirketimizin almış olduğu kararla böyle bir sosyal sorumluluk projesinin içine girdik. Siz değerli muhtarlarımızla bu işi çok iyi bir şekilde yürüteceğimize inanıyoruz. Sahaya en hakim kişiler sizlersiniz. Ve sizler olmadan bu işin gerçek anlamda ilerleme sağlayamayacağını o illete bulaşmış çocuklara, gençlere, ailelere ulaşamayacağımızın bilincindeyiz. Gerçek anlamda sizlere büyük bir görev düşüyor. Bu hizmeti sizlere tamimiyle ücretsiz sunuyoruz. Sizin bir telefonunuz, bizimle iletişime geçmeniz bizim bütün uzmanlarımızın harekete geçmesi için yeterli. Desteğinizi esirgemeyeceğinizi, bizimle birlikte bu sosyal sorumluluk projesinde elinizi taşın altına koyacağınıza inancım tam. Tekrar katıldığınız ve bize eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Madde Bağımlılığıyla ilgili Uzman Hasan Abacı toplantı esnasında bilgilendirmede bulunarak; “Biz sizlerinde yardımıyla bağımlı gençlere ulaştığımız zaman eğer ilaç tedavisi gerekiyorsa önce ilaç tedavisi uygulatacağız. Ondan sonra birey psikolojik tedavi adı altında uzun bir süre bizim kontrolümüz altında kalacak. Biz onlara gerekli olan tedaviyi vereceğiz. Siz sadece kişileri bize yönlendirebilirseniz geri kalan her şeyi biz yaparız” dedi. 
Çöğürlü Mahalle Muhtarı Mehmet Doğru, bir vatandaşa veya gence sorumluluk yüklenildiği takdirde böyle bir hataya bulaşmayacağını belirterek “bütün bunların oluşmasında en büyük etken işsizliktir. Gençlerimiz işsiz işsiz dolaşıyorlar. Yapacak bir şeyleri olmayan çocuklarda maalesef bu illete bulaşıyor. Bir gence sorumluluk yüklendiği zaman bu hataya düşeceğini sanmıyorum. Bir çocuğu düşünün yaklaşık 23 yaşına gelene kadar ailesinin koruması altında ve geçimini ailesi karşılıyor. Okuyan gençler işsiz zaten. Ne yapacaklarını bilemiyorlar bu nedenle yönlenme olabiliyor” dedi.
Kudret, Çöğürlü Mahallesi Muhtarı Doğru’nun konuşmasının ardından yaptığı açıklamada “Beldemizdeki sosyal, kültürel imkanların yetersizliği işle birlikte bireylerin özellikle gençlerin kendilerini ifade edebilecek alanlarının olmaması da etken. Birey kendinin var olduğunu göstermek amacıyla bu illete bulaşabiliyor. Yani ekonomik,  sosyal, kültürel yönü maalesef çok. Umarım bu projemiz bir şekilde örnek olur da kamu kurumlarıyla birlikte, sivil toplum örgütleriyle birlikte ve özellikle iş insanlarıyla birlikte daha büyük projelerle bu işin altından kalkma imkanımız olur” dedi. 
Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, madde bağımlılığı sorununun bütün sorunların ötesinde olduğunu ve özellikle geleceğimiz olan gençlere bu konuda yardımedilmesi gerektiğini belirterek “Pera Klinik Kurucusu Sayın Murat Kudret’e, Sayın Davut Eskiocak’a, klinik uzmanlarımıza çocuklarımızı bu illetten kurtarmak için yaptıkları bu girişim ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi İlçemizin birçok alt yapı ve üst yapı sorunu var. Ama inanıyorum ki bu sorun bütün bu sorunların çok daha ötesinde olan bir sorun. Bu sorun toplumumuzu sinsice kemiren bugünümüz ve yarınımız olan gençlerimizi pençesine alan bir sorun. Onun için yaptığınız bu girişimin Samandağ adına çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Bütün muhtar arkadaşlarda bu şekilde düşünüyor. Tabi ki bu girişimin sadece gençlere yönelik yapılması yetersiz kalır. Ebeveynlerin de çocuklarına yönelik yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği, onların da eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde daha büyük bir salonda belediye toplantı salonunda veya kültür merkezinde halka yönelik böyle bir toplantı olursa çok iyi olur. Biz muhtarlar olarak insanları aydınlatma ve böyle toplantılara çekme noktasında elimizi taşın altına koyacağız. Burada iş adamlarımıza da iş düşüyor. Şöyle ki, meslek liselerimiz var. Ancak çocuklarımız sadece okuyor atölyelerimiz eksik. İş adamlarımız atölye bağlamında katkıda bulunabilirler. Müzik odaları, spor tesisleri kurabilirler. Bu şekilde de destek yapmalarını ben bütün Samandağ adına bir muhtar bir birey olarak talep ediyorum. Biz muhtarlar olarak gençlerimizin bu yoldan çevirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Mahir beyin dediği gibi biz gençlerimizi hapishaneye değil, size ve sizin gibi kliniklere yönlendirmeye hazırız. Bu organizasyonu yapan, bu tesisi Samandağ’ına kazandıran siz başta Murat bey, Davut bey ve diğer ekip arkadaşlarınıza ben tekrar teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. 
Bağımlı olan vatandaşların ve özellikle gençlerin iyileşmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Davut Eskiocak “Maddi ve manevi bu işin altından hep birlikte kalkmamız gerekiyor. Biz bunun için Pera Klinikle başladık. Bu bir başlangıç ama sizin vereceğiniz destekle, sizin yapacağınız yardımlarla, sizin bilinçli bir şekilde ailelere ulaşmak ve bize yönlendirmek konusunda yapacağınız desteklerle biz bu işin altından kalkabiliriz. Bu işin maddi bir boyutu var ama daha da önemlisi bu işle mücadele etmektir. Biz maddi ve manevi sizlerin yanında olacağız. Gençlerimizin bu durumda olan vatandaşlarımızın iyileşmesi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tabi ki biz bu sürecin içerisine bir çok iş adamını dahil edeceğiz. Toplumu dahil edeceğiz. Murat beyin ifade ettiği gibi zamanla bu hastaneler buraya kurulabilir. Bu klinikler arttırılabilir. Ama önemli olan şey başlangıçta hep birlikte karar vermiş olmaktır. Elimizi taşın altına koyduk, sizden de aynı şekilde destek gelirse çözmemek için hiçbir neden yok. Yazık günah. Kesinlikle bu gençlerimizin topluma kazandırılması gerekiyor. Bizim geleceğimiz olan gençleri bu şekilde heba edemeyiz. Dolayısıyla sizlerin bu konuya yaklaşımı bizler için çok önemli. Arkasından yapılabilecek ne varsa, toplantılar seminerler devam edecek. Bu konuda maddi olarak yapılabilecek ne varsa beraber ortaya koyacağız, planlayıp beraber yapacağız.”dedi.
Ardından yeniden söz alan Kudret “Biz şuan herkesi aynı çatı altında toplayarak, bir şekilde örgütleyerek sonuca ulaşacağız. Asıl hedefimiz sadece mücadele etmek değil, bu sorunu tamamen bitirmek. Bu konuda yerel yönetimlere de görev düşüyor. Kamu kurumlarının bu çocukların zamanlarını enerjilerini bir şekilde kanalize edeceği, kendilerini var edebileceği sosyal, kültürel imkanlar yaratmaları gerekli. Kültürel etkinliklerin yapılması gerekiyor. Samandağ’ında uyuşturucudan başka bir şey yok. Ben ilk defa gördüm. Belediye bir futbol turnuvası yaptı onu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Her gün kavga çıktı. Bana göre o turnuvanın yılda bir defa değil, birçok defa yapılması gerekiyor” dedi.
 SATİYAD Başkanı ve Truva Life Otel sahibi Tahsin Boğday  “Bu konuda bir çokolaya şahit oldum. Konu üzerine mülki amirlerle, emniyet güçleriyle, kaymakam beyle konuştum. Birkaç defa burada toplantı yaptık. Gerçekten Samandağ içinden çıkılmaz bir durumun içerisinde. Gençlerimiz elimizden gidiyor. Onlara acil bir çözüm bulmamız gerekiyor. Murat bey bir başlangıç yaptı ona teşekkür ediyorum. Geçen benim bir personelimin kardeşi çok zor durumdaydı. Kaymakam Beyi aradık. Çocuk evinden alındı Adana’ya götürüldü. Annelerin durumu çok kötü. Bu duruma ciddi bir şekilde el atmamız gerekiyor. Her zaman toplantı yapıyoruz. Milletvekilleri, bakanlarda geliyor ama konuşmalarımız havada kalıyor. İnşallah sizler sayesinde bunlar havada kalmaz üzerine daha fazla gideriz. Bunlar gerçekten ciddi sorunlar. Biz festivallere gelelim. Ben Samandağ Turizm Derneği Festival Başkanıyım. İki defa büyük festivaller yaptım. Türkiye’nin her yerinden insanlar geldi. Ancak bu festivallerin yapılabilmesi için Samandağ Belediyesinin ciddi bir şekilde katkı sunması gerekiyor. Ben iki defa festival yaptım. Bütün ekibim biliyor. Festivalin yarısını ben karşıladım. Ben daha ne kadar karşılayabilirim. Bu festivallerin devam ettirilmesi gerekiyor. İş adamlarımıza gelelim. Hatay’ın en büyük iş adamları Samandağlı. Biz onlarla bir toplantı yapsak ve onlardan destek talebinde bulunsak olmaz mı? Ben katılımınızdan ve böyle önemli bir konuyu konuşmanızdan ötürü çok teşekkür ederim. İnşallah hep beraber bu durumun üstesinden geleceğiz” dedi.
             Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim