Samandağ Kuyumcular Birliği Başkanı ve Cumhuriyet Kuyumcusu sahibi Fevzi Sakallı gazetemize; son günlerde durdurulamayan dövizdeki artışın piyasalardaki yansımaları ile ilgili görüşlerini aktardı.
Kuyumcular Birliği Başkan Fevzi Sakallı, dolardaki bu yükselişin piyasaları olumsuz bir şekilde etkilediğini belirterek “Doların bu aşırı yükselişi karşısında zarar etmeyen esnafımız yok. İnsanlar şaşkın bir vaziyette.
 Dolar alayım mı, satayım mı? Kararsız durumda. Ayrıca insanlarımızın geneli ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde.  Altın piyasası şu anda dolardan daha fazla işlem görüyor. Yani alınıp satılıyor. Kar amaçlı insanlar altını tercih ediyor. Bizler de hem ons olarak, hem de TL olarak daha ileride bekliyoruz. “ dedi.
Başkan Sakallı, Pandemi dolayısıyla yurtdışından gelerek geri dönemeyen emekçilerin de piyasayı etkilediğini belirterek “Gurbetçilerimizin gelip geri, dönmemesi. Özellikle Suudi Arabistan’ ın Türk insanına eskisi kadar değer vermeyerek, dışlaması ve iş vermemesi bunlar yaşanıyor.  Bu yaşananlar da geçimini büyük oranda yurtdışından sağlayan yöremizi aşırı derecede olumsuz etkiledi.” dedi. 
Sakallı, merkez bankasının faiz kararı ile ilgili “Merkez Bankasının faiz kararının siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Piyasayla birlikte alınmış ve ya piyasanın algılayacağı bir karar değildir. Bu vesileyle dolar olsun, altın olsun artmaya devam edecek diye düşünüyorum. Bu sürecek yükseliş de bizi olumsuz bir şekilde etkilemeye devam edecek.” dedi.

 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim