Samandağ Eğitim Sen, yönetici görevlendirme yazılı sınav puanları ve sıralama listesi MEB tarafından açıklanmadığını vurgulayarak, zaten Bütün atamalarında mülakatı dayatan bir kurumun şaibeli olmamasının mümkün olmadığı ifade edildi.             
Samandağ Eğitim Sen konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı’na, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; Size Zerre Kadar Güvenmiyoruz!
2022 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme yazılı sınav puanları ve sıralama listesi tarafların da göreceği şekilde açıklanmamıştır. 
Bütün atamalarında mülakatı dayatan bir kurumun şaibeli olmaması mümkün değildir. Mülakatın etik ve bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Torpil, kayırma, haksızlık; liyakat gözetilmeden verilen ödüller ve belgeler üzerinden puan şişirme, yıllardır tanık olduğumuz bu şaibeyi doğrulamaktadır. 
Bakanlıktan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine kadar ilgili bütün kurumlar, mülakat puanlarının açıklanacağı 1 Ağustos 2022 tarihinden önce ve derhal Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS)  puanlarının ilgililere ve kamuoyuna isim isim sıralı liste halinde açıklamalıdır. 
Bakanlıktan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yaratılmış olan  şaibenin (haksız, keyfi, usulsüz atamaların) ortadan kalmasının başkaca bir yolu yoktur.
Bu kurumlara duyduğumuz derin güvensizlik bir tercih değil ;  bugüne kadarki uygulamaların sonucudur.
SİZE ZERRE KADAR GÜVENMİYORUZ!
Yazılı sınav puanlarını mülakatsız ham haliyle derhal açıklayın! Sendikamız konunun takipçisidir. İlgililere ve halkımıza saygılarımızla.” İfadelerine yer verildi.  
  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim