Kısa adı SANTEK olan, Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu Temmuz ayı toplantısını Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yaptı.      
Teorinin pratiğe dönüş sürecini hızlandıran bu iş birliği kapsamında, teoriden gelen ham bilginin işlenerek sanayinin verimliliğinin arttırılması, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, üniversite ve sanayi birlikteliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. 
Ayrıca Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında paydaşların ve kamunun bilgilendirilmesi ve son olarak da ulusal, bölgesel ve il bazında çalışma planları hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibi hayata geçirilmiş bulunmaktadır. 
Geçtiğimiz süreçte yapılan ilk toplantıdan sonra 21 Temmuz’da Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan ikinci toplantı hem değerlendirme hem de planlama toplantısı özelliğini taşıyor.
Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Hüsnü ÇELİK’in ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Şube Müdürü Sayın Sadık BAŞKAYA, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Uğur ÖZALIR ve Denetçi - Mühendis Sercan TOHMA, KOSGEB adına İl Müdürü Sayın Hayrettin ÇEVİK, DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Oğuz ALİBEKİROĞLU katıldı. Ayrıca ilimizdeki üniversitelerden; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Sayın Murat TİRYAKİOĞLU ve Sayın Alaeddin TÜRKMEN, Teknokent Müdür Yardımcısı Sayın Serbay BUCAK, İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Temsilcisi Sayın Oğuzhan ARI katıldı. 
Önümüzdeki süreçte saha çalışmalarına ağırlık verilmesi hususu istişare edilirken özellikle Üniversiteler ve Sanayi kuruluşlarına gerçekleştirilecek ziyaretlerle çalışmaların yoğunlaştırılması ele alındı. 
    Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim