Zübeyde Hanım Ortaokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Samandağ Kültür Merkezi’nde etkinlik gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ak Parti İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Kartaler, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Okul Müdürleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucuları, öğretmenler, özel öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İlçe Kaymakamı Murat Kütük yaptı. Kaymakam Kütük, sadece 3 Aralık’ta değil her gün engellilerin kendileri için değerlki olduğunu belirterek ”Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi hepimizin ortak görevidir. Bu kapsamda engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem vermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutluyorum.” dedi.
İlçe Kaymakamı Kütük’ ün konuşmasının ardından şiir, şarkı ve dans gösterileri özel öğrenciler tarafından sergilendi. Zübeyde Hanım Ortaokulu ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Mekezlerinde eğitim alan öğrenciler arasında gerçekleştirilen futbol Turnuvasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından kupaları verildi. Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim