Eczacı Erkan Düzce, gazetemizin “Söz Sizde” köşemizin bu sayısının konuğu.
Çok değil birkaç gün önce SGK’ nın adının yeni bir yolsuzlukla gazete manşetlerinde gündeme geldiği, halkın alım gücünün gün geçtikçe düştüğü bu zamanda SGK birçok ilacı ödeme listesinden çıkaracağını duyurdu.                             
Düzce’nin, SGK’ nın bu kararın hatalı olduğunu belirttiği ve kararın durdurulması gerektiğini ifade ettiği yazısını sizle paylaşıyoruz:
Doktorlarımızın en fazla reçete ettiği, eczanelerden hastaların en fazla reçete ile temin ettiği; içerisinde kas gevşetici jellerin, ağrı kesici jellerin, şişlik ve darbeye karşı kullanılan spreylerin, ağız ve boğaz ağrılarında ve enfeksiyonlarda kullanılan ağız spreylerinin, bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde kullandığı diş jellerinin bedeli 15 Ekim'den itibaren SGK kararıyla ödemeden çıkarılmıştır. Hastalar artık doktor reçetesinde olsa dahi bu ürünleri ceplerinden para ödeyerek alacaktır.
Bu uygulama kabul edilebilir bir uygulama değildir. Halkın alım gücü bu kadar azalmışken biraz daha halka yük bindirmek akla mantığa zarar ziyan bir karardır.
Daha 2 gün evvel ortaya atılan bir yolsuzluk soruşturması ile SGK’ nın bir bakan yakını tarafından tam 1 milyar Türk Lirası dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Yandaşa bu kadar paraların aktığı yerde halk sağlığını 3lira 5 liraya indirgeyerek karar almak akıl tutulmasıdır. Bu hatalı karara derhal dur denmelidir.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim