Samandağ Bakkallar Esnaf Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Necdet Arslan, tekel maddelerinin satışı için ruhsat başvurusu ve ruhsat süresi uzatmak için başvuruların başladığını duyurdu.
Bakkallar Odası Başkanı Arslan, başvuruların 31 Mart 2022 tarihine kadar yapılabileceğini belirtti.
Arslan, konuyla ilgili açıklamasında “2022 yılı için belirtilen satış belgesi yeni başvuru ve tekel ruhsatı süre uzatımı başlamış bulunmaktadır. Bakkal ve Esnaflarımızı ilgilendiren İl merkezlerinde veya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde perakende satış belgesi.
1.Tütün Ruhsatı için 665 TL
2. Alkol Ruhsatı için 665 TL
3. Açık Alkol İçki satışı için 2775 TL
4. Nargile Tütün mamulleri sunum uygunluk belgesi için 6750 TL olarak belirtilmiştir.
Dikkat edilecek hususlar;
Elinde tekel ruhsatları (tütün ve alkol) olan üyelerimiz ve esnaflarımızın bugünden itibaren 31 Mart 2022 Salı günü mesai saati sonuna kadar uzatım işlemlerini yaptırmak zorundadırlar. Aksi takdirde Tekel ruhsatları 1 Nisan 2022’den itibaren geçersiz sayılacaktır.
Tob- Tütün ve Alkol Daire Başkanlığı (M. Tapdk) online yeni satış belgesi ve Tob-Tütün e Alkol Daire Başkanlığı süre uzatım işlemi ve diğer tahsilatlar olmak üzere 2 farklı tahsilat seçeneği yer almaktadır.
Ziraat Bankası Şubesi kanalıyla belge sicil numarası beyan edilerek para yatırılmalı, dekont ve mevcut satış belgeleriyle birlikte, iş yeri açma ve çalıştırma izin belgesi ile özellikle alkol içki satıcıları için uygunluk mesafesi kimlik ve vergi levhası ibraz etmeleri zorunludur.
Tekel ruhsatlarının uzatımı veya yeni ruhsat almak isteyen esnaflarımıza, bakkallarımıza Samandağ Bakkallar Esnaf Odası Yönetim Kurulu olarak yardımcı olacağımızı bilmenizi isteriz. Saygılarımızla.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim