1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri ilçemiz semt pazarı ve Abdullah Cömert alanında bildiri dağıtarak vatandaşları 1 Mayıs'a davet etti.
Tertip Komitesi, 1 Mayıs Pazar Günü saat 16:00’da Antakya Şükrü Güçlü Bulvarında gerçekleştirilecek ve sanatçı Nihat Mugil’in de konserinin yer aldığı miting için saat 15:00’da Doğuş Okulları Önünde toplanılmaya başlanacağını belirtti.
Komite üyeleri vatandaşlara yaptığı çağrıda “Açlığa, zamlara, işsizliğe, sömürüye, yoksulluğa, yolsuzluğa, savaşa, talana karşı Haydi 1 Mayıs'a.” ifadelerine yer verdi. 
“SAVAŞSIZ, SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA, İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN HAYDİ 1 MAYIS'A”
1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından dağıtılan bildiride “Hayat gün geçtikçe pahalılaşmakta, daha çekilmez hale gelmektedir. Bir taraftan geçim sıkıntısı, işsizlik, yoksulluk, baskılar artarken, diğer taraftan da işçiler, kadınlar, gençler, emekliler, emekçiler, doğasını savunanlar, eşit yurttaşlık talebi ile direnen halklar var. Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşam, bu direnişlerdedir. 
Emeğimizin sömürülmesi; ısınma, elektrik, su ve ulaşım zamlarının geri çekilmesi;  parasız eğitim ve parasız sağlık; herkesin insanca yaşayabileceği bir gelir; Kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve şiddetin ortadan kalkması, kadın cinayetlerinin son bulması; eşit yurttaşlığın barış ve kardeşliğin hakim olması; Sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesi; grevlerin yasaklanmaması; düşünce özgürlüğü için 
1 Mayıs'ta alanlardayız. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı el ele verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın.  Yaşasın İşçilerin Ve Emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü,  Yaşasın 1 Mayıs.” ifadeleri yer aldı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim