Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri geç de olsa tescillenen şampiyonluklarının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. 
Şampiyonluk kutlama programının açıklandığı ve kulübün ilk transferi Onur Çakır’ın imza töreninin gerçekleştirildiği basın açıklamasına Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı, Kurucu ve Antrenör Umut Çakır, Yusuf Aslan, Mustafa Terzi, Fevzi Yüksek, Doğan Sağaltıcı ve Hikmet Suadiye katıldı.                                        
Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Süleyman Bedir Abacı, Kulüp Yöneticisi Ferit Sağ ve Sinan Zubari’nin şehir dışında olması dolayısıyla katılamadığı basın açıklamasının ardından, kulübün ilk transferi Onur Çakır ile imzalar atıldı. 
Onursal başkan Turgay Abacı, basın açıklamasında yaptığı konuşmasında “Şampiyonluğumuz gecikmeli de olsa tescillendi. Play- off grubunda 10 maça çıkıp 8 tane maçı kazanıp 2 tanesini beraberlikle bitirip 28 gol atıp 2 gol yiyen Samandağ Gençlerbirliği ile ilgili çamur at izi kalsın mantıyla haksız bir şekilde yapılan bir itiraz vardı. Gerek federasyon seçimlerinin araya girmesi, kurulların istifasının istenmesi ve yeni kurulların oluşturulması sebebiyle ciddi bir şekilde şampiyonluğumuzla ilgili kararın açıklanması uzadı. Bu uzana bizi manevi olarak etkilerken, süreçteki belirsizlik yüzünden anlaşacağımız birçok futbolcunun başka takımlara transfer olması dolayısıyla aslında maddi olarak da zarar verdi. Biz bugüne kadar Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü olarak mümkün olduğunca polemiklerden uzak durduk. Tartışmalarla, kavgalarla yüz yüze gelmekten kaçındık. Bu haksız itiraz nedeniyle kamuoyu gereken takdiri  yapmıştır, yapacaktır. 
Samandağ Gençlerbirliği'nin şampiyonluğu tescil edildi kulübümüze, ilçemize  ve büyük alın teri döken futbolcularımıza hayırlı uğurlu olsun, emeklerine sağlık. Samandağ tarihinde ilk defa Gençlerbirliği Spor Kulübü BAL Ligi'nde mücadele edecek. Bu çok önemli bir olay. Zira BAL Ligi'nde 10-12 tane ilin takımı ilçemize gelecek bu takımlar hem ilçenin tanıtımı açısından hem de pandemi döneminden sonra yaşadığımız ciddi maddi sıkıntılardan sonra takımların gelerek bunun burada 3 gün konaklayarak otellerimizi kullanacak, esnafımızdan alışveriş yapacak olması sebebiyle ilçemize de ciddi bir gelir katacağını düşündüğümüz için önemli bir olay. Bu şampiyonluğun tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını yürekten diliyorum.” Dedi.
Bu işin ekip işi olduğunu ifade eden Abacı, tek tek yönetim kurulu üyelerini tanıtarak bilgi verdi.  Önümüzdeki günlerde Kulübün yeni bir kongre yapacağını da vurgulayan Onursal Başkan Abacı, bunu daha sonra kamuoyuyla da paylaşacaklarını ifade etti.
ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINA DAVET
Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı, gecikmeli de olsa şampiyonluk kutlaması yapacaklarını açıklayarak tüm vatandaşları kutlamaya davet etti.
Kutlama programı hakkında bilgi veren Abacı, kutlamalara tüm vatandaşları davet ederek “26.08.2022 Cuma günü saat 17:00’ da Zezaniye Köprüsü Eski polis noktasında toplanarak konvoy oluşturup şehir turu yapacağız. Ardından saat 19:00’ da Denizde bulunan İlçe stadında kupa töreni ve ardından O Ses Türkiye yarışmalarından da tanıdığımız Mehmet Yaşar Nalbant Konseriyle kutlamalara devam edeceğiz. Haydi Samandağ, meşaleni, formanı al gel.
Bu Tarihi Şampiyonluğu Hep Birlikte Kutlayalım.” ifadelerine yer verdi.

SAMANDAĞ GENÇLERBİLİĞİ İLK TRANSFERİNİ ONUR ÇAKIR İLE YAPTI
İlçemizin BAL ligi temsilcisi Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü, ilk transferini Onur Çakır’la yaptı.
Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün gecikmeli de olsa tescillenen şampiyonluğu sonrası ilk transferi ilçemizin başarılı futbolcusu Onur Çakır ile gerçekleştirdiği transferin imzaları atıldı.
Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde imza atan profesyonel futbolcu Çakır,  çok heyecanlı olduğunu belirterek “Birçok takımda profesyonel olarak futbol oynadım ama hiçbirinde buradaki kadar heyecanlanmadım. Memleketime geldim ve elimi taşın altına koydum. Başkanım söyler söylemez geldim para dahi konuşmadım. İnşallah belediye başkanımız, kaymakamımız, mülki amirlerimiz ve iş adamlarımızın da desteğiyle hep birlikte Samandağ Gençlerbirliğni bir üst lige taşırız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İmzaların atılmasıyla Süper lig takımlarından Ankaragücü, ikinci lig takımlarından Ofspor, Dardenel , Hatayspor gibi bir çok takımda futbol oynayan başarılı futbolcu Onur Çakır, Samandağ Gençler Birliği takımına transfer oldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim