Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samandağ İlçe Örgütü gazetemizi ziyaret etti.
TİP İlçe Başkanı Önder Tam ve İlçe Yöneticileri, örgüt olarak yerel basın ziyaretlerinin ilkini Cemre Gazetesi ile başlattıklarını ifade ettiler.
Gerçekleşen ziyarette, İlçe Başkanı Tam ve beraberindekiler; TİP’ in siyasetteki bakış açısı, partinin yerelde ve genelde yaptığı çalışmalar ile yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Cumhur ve Millet ittifakları dışında 3’üncü yol çalışmalarında TİP’in duruşu ve bakış açısı ile ilgili bilgi veren İlçe Başkanı Önder Tam “Olası bir baskın seçime karşı Türkiye genelinde olduğu gibi hem Samandağ’ da da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Seçim dönemleri bizlere oy kullanmak dışında sandıkları korumanın da ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Sandıkların korunmasını sağlamak adına baskın bir seçimde mağduriyet yaşamamak için şimdiden gönüllü ekiplerimizi oluşturmaya başladık.” dedi.
Tam, yerel seçimlerle ilgili “Yerelde daha vakit olsa da önümüzdeki seçimlerde TİP olarak Samandağ’ da kendi adayımızla çıkacağız. Tabi bu aday Sol, sosyalist perspektifimizin yansıması olarak tabanın karar vereceği ortak bir aday olacaktır. Bunun için de mahallelerde oluşturacağımız halk meclisleri ile belediye başkanı ile eşit düzeyde olacak meclis üyelerini de belirleyeceğiz. Yani Meclis üyeleri belediye başkanının belirleyeceği isimler değil, belediye başkanını belirleyecek ve denetleyecek şekilde oluşacak. İşimizin zor göründüğünün farkındayız. Ama bunu yapabilecek azim ve karalılığımız var.” dedi.
Tam, konuşmasında “Çalışmalarımızın halkımıza duyurulmasında ve hatta yaptığımız çalışmaların hatalı yönleri var ise bunun eleştirilmesinde basının çok büyük etkisi olacaktır. Özellikle yerel basınımızın bir denetleme mekanizması olması bizim için çok değerlidir. Bu anlamda basınımızın yaşadığı tüm baskı ve olumsuz koşullarda Türkiye İşçi Partisi olarak bundan önce nasıl yanlarında olduysak, bundan sonra da yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz. Cemre Gazetesi emekçilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz, ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan, ziyaretler, dolayısıyla TİP İlçe Yönetimine teşekkür ederek “Tüm siyasi partiler gibi Türkiye İşçi Partisinin çalışmalarını da yakından takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Özellikle başta Samandağ Halkı olmak üzere, tüm insanların, doğanın korunması için yapılacak olumlu ve yararlı çalışmaları yapanların sesi, aksi bir durumda ise eleştireni olmaya devam edeceğiz. Sizlere de siyasi çalışmalarınızda başarılar diliyor. Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim