Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, gündeme gelen KPSS’de soruların çalıntı iddialarının araştırılmasını istedi. 
TÖB SEN Merkez Yürütme Kurulu Adına MYK Başkanı Deniz Ezer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 31 Temmuz Pazar günü, Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri olmak üzere 2 farklı oturumda gerçekleştirildi. Milyonlarca Lisans mezunu atanabilmek için sınavda ter döktü. KPSS on binlerce gencin tek umudu, yıllardır harcanan emeğin karşılığını almak için sınava giriliyor ve bu birkaç saatlik sınavda tüm umutlar, geleceğe dair hayaller sığdırılıyor.
ÖSYM KPSS Lisans sınavı soruları cevap anahtarı kitapçığının %10'larını erişime açtı. Erişime açılan soruların bir yayınevinin sorularıyla aynı olması çalıntı iddialarını gündeme getirdi. Bir yayıncılığın KPSS'de çıkan sorularla birebir aynı soruları daha önceki videolarında çözmüş olması nedeniyle kamuoyunda  soruların çalındığı konusunda ciddi şüpheler oluştu.
TÖB SEN olarak bizde KPSS sorularının şıklarının dahi aynı olmasının tesadüf olmayacağını düşünüyoruz. Daha önceki yıllarda FETÖ'nün elemanlarının sınav sorularını çalmış yandaşlarına vermişti. Soruyoruz şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?" FETÖ dışında farklı bir cemaat mi bu soruları çaldı?
Yüzbinlerce genç insanımız bu sınavdan umudunu aradı zaten onları bu sınavlara sokarak haksızlık yapıyoruz. Hadi sınav yapıyorsunuz fakat bizlerde  her yıl başta KPSS olmak üzere birçok merkezi sınava şaibeli demekten utanır hale geldik. Bu kaçıncı şaibeli sınav, iktidarın yaptığı tüm sınavlarda şaibe olduğuna inanç oluşmaya başladı. Vicdanlı olan herkes bu sınavda sorunun şıklarının dahi aynı olmasını sorgular, bununda tesadüf olduğunu düşünmez. 
Bir yayınevinin soru kitapçığındaki sorularının tıpatıp aynı olması konusunda ÖSYM’den ikna edici açıklama bekliyoruz. Bir yayınevi şıklar dahil soruları tıpa tıp nasıl oluyor da tutturabiliyor? Bu sınava giren tüm gençlerin kaygısı giderilmeli adalet sağlanmalıdır. Ayrıca ÖSYM liyakat ilkesiyle yeniden yapılandırılmalıdır. ÖSYM yıllardır soru kitapçığının çalınması konusu da şaibelidir yıllardır bu konuda gerekli adım atmayan İktidar, MEB ve  YÖK de şaibelidir. 
TÖB SEN olarak Liyakat, Adalet ve vicdan sahibi olmayan insanların gençlerimizin geleceğiyle oynamaları karşısında hukuksal mücadelemizi vereceğiz.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim