Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının fiyatlarının güncellendiğini duyurdu.
HBB yetkilileri, yapılan fiyat güncellemesinin 23.11.2021 tarihli ve 254 sayılı UKOME kararı ile yapıldığını belirtti.
HBB yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada  “Şehrimizde hizmet veren toplu taşıma şoför esnafımız, bugüne kadar tüm işletme ve yatırım maliyetlerini kendi öz kaynaklarından karşılamak zorunda kalmış ve                        
 pandemi sürecinde bile hükümetten toplu taşıma desteği almamıştır. Akaryakıt ve döviz ile alınan yedek parça gibi malzemelere yapılan yüzde 50 oranındaki zamlar nedeniyle toplu taşıma ücretlerine de belirli ölçülerde zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. UKOME toplantısında gündeme alınan yüzde 15’lik zam teklifi komisyonda oy birliği ile kabul edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
Buna göre ilçemizde hizmet veren toplu taşıma araçlarının fiyatları şu şekilde güncellendi:
Samandağ Şehir İçi, Samandağ – Tekebaşı, Meydan, Tatilköyü, Samandağ- Çevlik, Samandağ- Kapısuyu, Samandağ- Mızraklı, Samandağ- Sutaşı, Samandağ- Cemal Gürsel, Samandağ- Yeşilada, Samandağ – Deniz, Samandağ- Yeni Mahalle, Samandağ – Vakıflı,Hıdırbey, Yoğunoluk, Samandağ- Çöğürlü ve Samandağ- Gözene güzergahındaki araçlarda;Tam Ücret: 4,03 TL, İndirimli Ücret: 3,02 TL oldu.
Aknehir, Değirmenbaşı- Antakya, Büyükçat, Özbek-Antakya, Yaylıca- Antakya, Fidanlı- Antakya, Çubukçu, Avcılar, Çanakoluk, Huzurlu- Antakya güzergahındaki araçlarda; Tam Ücret: 6,79 TL, İndirimli Ücret:5.09 TL oldu.
Yeniçağ-Antakya güzergahında Tam Ücret 6,10 TL, İndirimli Ücret: 4, 57 TL oldu.
Tomruksuyu-Antakya, Değirmenbaşı Yol Kavşağı- Antakya, Özbek Yol Kavşağı- Antakya, 
Tomruksuyu Yol Kavşağı- Antakya, Karaçay-Antakya, Kuşalanı, Koyunoğlu, Yeşilköy- Antakya, Karaçay- Antakya güzergahında; Tam Ücret: 5,75TL, İndirimli Ücret: 4,31 TL oldu.
Samandağ- Antakya Tam Ücret: 8,17 TL, İndirimli Ücret: 6,12 TL oldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim