Havaların ısınmaya başlamasıyla insanlarımız serinlemek için deniz kıyılarını tercih etmeye başladı.
Özellikle ülke ekonomisinin bir türlü rayına girmemesi insanların tatil ve turizm beldeleri yerine daha yakınındaki yerleri tercih etmesine neden olacak gibi gözüküyor. 
En uzun sahil şeridine sahip olması sebebiyle Hatay’da yaşayan vatandaşların çekim merkezlerinden biri de ilçemiz Samandağ. 
   Fakat ilçemizde bu yoğunluğu kaldırabilecek ve trafiği keşmekeşe dönüşmekten kurtaracak diye düşündüğümüz Samandağ çevre yolunda çalışmalar yine durdu ve
bir biri ardına yapılan açıklamalar verilen sözler yine havada kaldı.
Yaklaşık olarak 10 yıldır Samandağlı vatandaşların umut ve hasretle beklediği Çevre Yolunda duran çalışmaların sebebi ile ilgili herhangi bir resmi açıklama da yapılmadı. Sadece kulaktan duyduğumuz ihaleyi alan son firma ile ilgili açılmış mahkeme kararı sonucunda bu durumun yaşandığı. Olumlu bir şey duyurulacağında birbiriyle yarışan yetkililer, iş olumsuz bir şeyi açıklamaya geldiğinde zaten ağızlarını bıçak açmıyor. Açıkçası vatandaşta sebebini merak etmiyor,  çünkü mazeret duymaktan da sıkıldı.
BU YOL BAŞKA TÜRLÜ BİTMEZ Mİ?
Bu yolun Samandağ ve insanımız için önemini hepimiz biliyoruz. Tam olarak prosedür nasıl işliyor bilgi sahibi değiliz. Fakat bu yolun yapılması için başka bir alternatif yok mu diye düşünmeden de edemiyoruz.
Kamulaştırmaları tamamlanmış birkaç yerdeki bağlantı dışında asfalt dökümüne hazır olan bu yolun tamamlanması için kamu kurumları ve belediyeler işbirliği yapamaz mı?
Yoksa siyasi çekişmelerden dolayı bitirenin hanesine artı katacak olan bu yol için biz daha çok beklemek zorunda kalıp trafik çilesini çekmeye devam mı edeceğiz?
Ya da bu sorunu çözmek için eskilerin yaptığı gibi salma usulüyle vatandaş kendisi mi çözsün?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim