Her seçim döneminde olduğu gibi geçtiğimiz seçimlerde de adaylar Samandağ’ı cennete çevireceklerini vaat ettiler. Hatta vaatler o kadar ileri gitti ki Samandağ Miami olacaktı.
Fakat ilçemizde son dönemde yaşanan, asla tasvip etmediğimiz ve kendimizi Teksas’ta hissettiren  zabıta noktasına yapılan silahlı saldırıyla gördük ki Miami hayallerimiz bir sonraki seçimlerde gündeme getirilecek vaatler olarak kaldı.
Hiçbir şekilde onaylamadığımız ilçemizde böylesi bir saldırı olayının meydana gelmesindeki nedenlerden birinin; ilçenin siyasi aktörleri tarafından kullandırtılan trol hesaplardan, sebebi ne olursa olsun sorunların çözümünde üslubun önemini göz ardı ederek, yapılan paylaşımların zıvanadan çıkmasıdır.
Gerek şu anki yönetimi savunan, gerekse bu yönetime muhalefet eden bu trol hesaplardan yapılan paylaşımlar Samandağ’ın o çok övündüğümüz kardeşlik ve hoşgörü atmosferine ciddi zarar vererek, kutuplaşmayı körüklemekte ve ilçemizin tanıtımına olumsuz bir şekilde yansımaktadır.
Bu trol hesapları kullanarak ilçe siyasetine yön vereceğini umanlar ve ya ilçe siyasetinde söz sahibi olacağını düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir.
Elbette herkesin ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri ve yorum yapma hakkı vardır. Bu hakkın kullanılmasına sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Ama bu hakkı kullanırken, hakaret etmeden ve kişilik haklarına saldırmadan yapmak gerekir.
Halk, yönetenlerden ve siyasilerden kutuplaştırma, ayrıştırma değil, ilçemizin acil çözülmesi gereken sorunlarına eğilinmesini bekliyor.
Bizler halk olarak, kurşun yerine hizmet, nefret yerine hoşgörü, kutuplaştırma yerine birlik, beraberlik, ayrıştırma yerine kardeşlik istiyoruz. 
Biz Miami hayalinden vazgeçtik, huzurumuza gölge etmeyin yeter!
 Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan’ın Kaleminden...
 

Editör: TE Bilişim