Hatay Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki yollarda gerçekleştirdiği yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.
HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların yeni adresi Samandağ Kapısuyu oldu.
Kentin en önemli turistik noktalarından biri olan bölgede asfalt serim hazırlıklarına başlayan ekipler, ilk olarak eski zemin sökümü(trimer kazısı) ile işe koyuldu.
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Vakıflı-Kapısuyu-Mağracık bağlantı yolunda ulaşımın güvenli olması için altyapı ve duvar örme çalışmalarını tamamlayan HBB ekipleri, trimerin ardından beton asfalt serimine başlayacak.
Toplam uzunluğu 7 kilometre olan yoldaki çalışmaları en kısa sürede tamamlayacağını bildiren HBB yetkilileri, yolun ilçe ve kent turizmine büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı yolun yapımı,1‘inci derecede sit alanı olması nedeniyle  ihale sürecinin uzadığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  
“Değerli hemşerilerim İlimizin tüm mahallelerinden ve ilimiz dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri, adeta Hatay’ımıza hizmet edecek olan Kapısuyu Mahallesi yolu aylar öncesinde beton asfalt yapılmak üzere, altyapısını, yolu geniş tutmak ve güvenli hale getirmek adına birçok noktada duvar çalışmalarını tamamlamıştık.
Ancak 1‘inci derecede sit alanı olması, ihale sürecinin uzaması durumundan kaynaklı gecikme yaşandı.
Anıtlar Kurulundan yasal anlamda yazışmalarla olurunu tamamladığımız yolun, asfaltlanmak üzere trimleme çalışmalarına başladık.”
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim