Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz sokak hayvanlarının katledilmesi ile ilgili açıklama yaptı.
Başkan Eryılmaz Yaşanan olayla ilgili şikayetleri ilgili kurumlara ilettiklerini vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Son günlerde ilçemizde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenip katledilmesi olayı hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan olayla ilgili şikayetlerimizi ilgili kurumlara ileterek faillerin yakalanması için elimizden geleni yapacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı siz değerli vatandaşlarımıza ifade etmek istiyorum.
Samandağ Belediyesi olarak sokaktaki dostlarımız için doğal bir yaşam alanı oluşturma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğal barınak için ekiplerimizin hazırladığı projeye istinaden Tarım ve Orman Bakanlığı'na yer tahsisi için başvuruda bulunduk. Maalesef Bakanlıktan olumsuz cevap aldık. Projemiz hazır bir şekilde beklemektedir, uygun yer tahsisini gerçekleştirinceye kadar mücadelemizin süreceğini ifade etmek istiyorum. 
Türkiye genelinde 10 milyon civarında sokak hayvanı bulunmaktadır. Üzülerek söylüyorum ki ; tüm sokak hayvanları katledilme  riski ile karşı karşıyadır. 10 Milyon hayvan her an ölüm korkusu ile yaşamaktadır. Samandağ'ımızda yaşanan olayın aynısını tüm ülkemizde farklı il ve ilçelerde her an duyabiliriz.
Ülkemiz genelinde bir türlü çözüme kavuşturulamayan bu konunun çözülebilmesi için her türlü mücadeleyi vereceğimizi belirtmek istiyorum. 
Bu üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diliyor, yaşanan olayı şiddetle kınıyorum.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim