TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman ve TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Arabistan'da İdam Kararı Verilen Samandağlı Binicioğlu Kardeşler ve  Özçelik'in durumlarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüler.                        
Yayman ve Topal bir araya gelerek Mehmet ve Anıl Binicioğlu Kardeşlerle, Ertan  Özçelik'in memleketlerine sağ salim dönmeleri için Dışişleri Bakanı ile görüştüklerini, gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme yapacaklarını ifade ettiler.
Topal, açıklamasında Binicioğlu Kardeşler ve Özçelik'in durumlarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük. Sağolsunlar kendileri de yakından  ilgilendiler. Bu konu ile ilgili ellerinden geleni Devlet olarak yapacaklarını ifade ettiler. Ben ilgilerinden dolayı sayın Bakan Çavuşoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.
 Vekil Yayman açıklamasında “Serkan Topal vekilimle Covid sürecinde de zor durumda olan yurtdışındaki vatandaşların yurda gelmesi noktasında ortak basın açıklamaları yapmıştık.
Bu konu ile ilgili Dış İşleri Bakanımız çok değerli Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Beyefendi ile görüştük. Sayın Çavuşoğlu, Biricik kardeşlerimizin sağ salim bir biçimde hayatlarına devam etmeleri ve Türkiye’ye getirilmeleri konusunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve İnşallah bu konuyu Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere her platformda takip edeceklerini, vatandaşların canının malının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet olduğunu dile getirdi. 
Biz de vekilimizle beraber şunu dile getiriyoruz; 3 vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir.
Hataylı kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. Bu kardeşlerimizin inşallah sağ salim bir biçimde Türkiye’ye getirilmesi noktasında ne gerekiyorsa sonuna kadar gideceğiz, takip edeceğiz. Şimdi Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızla görüştük gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çıkıp yardımlarını isteyeceğiz. Tüm Hatay kamuoyuna bildirmek isteriz. Sayın Topal vekilime de nezaketi için teşekkür ederim. Biz biriz beraberiz hep söyleriz ya; Söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır.” ifadelerine yer verdi.
 Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: TE Bilişim