Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi 
Yusuf Aslan’ın Kaleminden
Tüm ülkede olduğu gibi, ilçemiz vatandaşları da bir yandan ülkenin kaderini belirleyecek ve Mayıs ayında yapılması planlanan Genel Seçimleri konuşulurken, bir yandan da Samandağ’ın kaderini yakından ilgilendiren yerel seçimler için gün saymaya başladı.
Samandağlılar alamadığı her hizmetin hesabını sorabilmek niyetiyle önüne konulacak sandığı beklerken, yeniden aday olacakların ne vaat edeceğini de merakla bekliyor.
Yıllar yılı ilçemizde her seçim döneminde her adayın aşağı yukarı vaatleri de değişmiyor. Önümüzdeki seçimlerde aday olması muhtemel isimler yeniden bu vaatleri saymaya başladılar bile. 
Samandağ’a Sebze Hali, Otogar, Dalga Kıran, çevre yolu, istihdam… gibi vaatlerle liste uzayıp gidiyor.
Ama gelin görün ki Samandağlı’ dan oy alanlar tarım ilçesi Samandağ’a Uzunbağ’da daha önceden yeri HBB’ ye tahsisi bile gerçekleşmiş, projelenmiş Sebze hali yapmak yerine ilçeye en uzak yerde sebze hali yapıyor. Aynı partiden belediye başkanları oldukları için midir? Bilinmez. Körler sağırlar birbirini ağırlıyor.
Bir yandan da dünyanın en uzun kum sahillerinden biri olarak nam salmış ve turizm cenneti olması gereken Samandağ’ a bir EXPO alanı çok görülürken itiraz etmeyenler, Samandağ’a bir yandan Dalga Kıran vaat ediyor.
İktidar gücünü ve ülke yönetimini elinde bulunduranlar turizm cenneti olması gereken Samandağ’ı kıyı kenar çizgisiyle olabildiğince mağdur ederken, ilçeye değil bir yatırım girişimi yapmak, yıllar yılı bir çevre yolunu bitiremiyor.
Koltuğa oturanlar bırakın verdiği vaatlerin yakınına yaklaşmayı üstüne üstlük 21. Yüzyılda Samandağ’a yol yapınca, musluktan su akınca teşekkür bekliyor.
 

Editör: TE Bilişim