“Ranta, Talana İzin Vermeyeceğiz” “Ranta, Talana İzin Vermeyeceğiz”

Denizli'de yaşayan ve Şubat depremi sonrası Denizli'ye giden Hataylılar bir araya geldi.  Denizli'de  Hataylılar olarak dernek kurma kararı aldılar.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, Denizli’ye gelen ve önceden gelmiş olan Hataylılar toplandılar. Toplantıda deprem sonrası gelenlerin yaşadıkları sorunların nasıl aşılacağı, aralarında dayanışmanın nasıl sağlanacağı konusunda görüş alış verişi yapıldı. Toplantı sonrası girişim gurubu sözcüsü Özcan Barutçu yaptığı değerlendirmede “Hemşerilerimizin katılımı yoğun oldu. Bir birinden habersiz birçok hemşerimiz görüşme fırsatı yakaladı” dedi.

Hataylı depremzedeler toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Yapılan konuşmalarda, başta AFAD, Kızılay ve belediyelerin yaptığı yardımlardan etkin yararlanmak için çalışma yapılması, aralarında bilgi ağının oluşturtması yönünde talepler dillendirildi. Sözcü Barutçu “Depremzelerin Denizli’ye ilk buluşması olması nedeniyle çok önemli. Hemşerilerimizin büyük çoğunluğu depremin travmasına üzerinden atamamış. Bu toplandı aramızdaki dayanışmaya arttırarak travmanın atılmasına olumlu yönde etkileyecek. Yapılacak yardımların ihtiyacı olanlara ulaşmasında, yardımlardan etkin yararlanmanın önünü açacaktır” dedi.
Barutçu açıklamasında, toplantıya belirli aralıklarla tekrarlayacaklarına, depremzedelerin sorunlarını Denizli kamuoyuna aktarmaya sürdüreceklerini belirtti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları