Eğitimci -Şef Gönül Beyaz öncülüğünde kurulan ve depremden sonra ülkemizin birçok yerinde Depremzede çocuklar yararına konser veren Samandağ Gülbahar Halk Korosu bu kez Mersin’de sahne aldı.                                                   
Mersin’in merkez ilçesi Yenişehir Belediyesinin de destekleriyle düzenlenen ve geliri depremzede çocuklara bağışlanacak Samandağ Gülbahar Halk Korosu Konseri yoğun ilgi gördü.
6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından Yenişehir halkının bir araya gelerek sergilediği dayanışma ruhu devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük bir dayanışma örneği gösteren Yenişehirliler, dayanışma ruhunu canlı tutmaya devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin ev sahipliğinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konserde, Samandağ Gülbahar Halk Korosu sahne aldı. Konserden elde edilen gelir, depremzede çocuklara yardım amacıyla bağışlanacak. Gönül Beyaz’ın koro şefliğini yaptığı konserde Mersinli sanatçı Bedi Şaraplı da sahne aldı.

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTEREK, DEPREMZEDELERİN YAŞADIĞI ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ”

Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı

Vatandaşlarla birlikte konseri dinleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaptığı konuşmada “ Yenişehir halkı ilk günden bu yana büyük bir duyarlılıkla depremzede yurttaşlarımıza destek vermek için mücadele etti. Deprem bölgesinden halkımızın sıkıntıları ne yazık ki devam ediyor. Dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor. Bu zor zamanlarda dayanışma ve yardımlaşma, toplum olarak en önemli değerlerimizden biri haline geldi. Dayanışmayı büyüterek, depremzedelerin yaşadığı zorlukların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmalıyız. Yenişehir halkına ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim. Her birimizin gayreti ve yardımı, depremzedeler için umut oluyor.” ifadelerine yer verdi.
Şef Gönül Beyaz,  konsere gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm Mersin Halkına ve depremden bu yana her daim depremzedelerin yardımına koşan, bu dayanışma konserinin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen başta Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları