“1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı” “1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı”

Antakya ve Samandağ’dan iki kaldıraç dergisi okurunun gözaltına alındığını duyuran Kaldıraç Hareketi,  basın açıklaması yaptı.
Kaldıraç, Geçtiğimiz cuma sabahı gerçekleşen gözaltılar üzerine Samandağ Abdullah Cömert Alanında yapılan basın açıklamasını Kaldıraç Hareketi adına Mustafa Çelik  okudu.
“Dün sabah saatlerinde ev baskınları ile birçok yoldaşımız gözaltına alınmıştır. Toplumsal mücadelenin zemini geliştikçe saldırılar artarken, devrimci hareket bu saldırıların her dönemde hedefi olmuştur. Ajanlaştırma, gözaltılar, tutuklamalar, kriminalize etme gibi her türlü biçimi denemektedirler. Yağma, rant ve savaş ekonomisine, çürümüş bu düzene biat etmemizi, susmamızı, korkmamızı istemektedirler. Kitleleri yönetmek için şiddeti kullanmakta, baskı ile kontrol etmeye çalışmaktadırlar. 
    Bugün 6 Ocak, depremin üzerinden 11 ay geçmiştir. 11 aydır hiçbir politika halkların, işçi sınıfının çıkarını gözeterek ele alınmamıştır. ''Çözüm diye attıkları her adım ya zeytinlik arazilerimizi istimlak etmekte ya moloz yığınlarıyla bizi baş başa bırakmakta ya da tarihimizi, kültürümüzü, dilimizi asimile etmeye yönelik yaşadığımız evlerimizi, arazilerimizi rezerv alan ilan etmektedir. Bir yandan da geliştirdiğimiz örgütlülüğe, dayanışmalara saldırarak kurulacak yeni yaşama müdahale etmektedirler.
    Egemenler bugün iç savaş hukukunu işletmektedirler. 14-28 Mayıs seçim müsameresi ile kurulan savaş hükümeti, işçilere-emekçilere, kadınlara, öğrencilere, halklara savaş açmışken dışarıda da savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Ekonomik krizin yükünü işçi sınıfına yükleyerek en küçük hak talebine dahi saldırmakta, korku atmosferini genişletmek istemektedir. Bugün ''hukuk'' dedikleri ve yalnızca işçileri, emekçileri, devrimcileri ezmek için kullanılan kendi yasaları bizim direnişimizi boğmak içindir. Yasaları Can Atalay'ı ve bir çok devrimciyi tutsak etmek içindir, yasaları direnişi büyütenleri gözaltına almak içindir, yasaları kendi cennetlerini korumak, işçi sınıfını sefalete sürüklemek içindir. Yasaları savaşı pompalamak, tetikçisi olmak içindir.  
   6 Şubat'ta da bugün de bu saldırıları devreye sokmaları kendi korkularını bize bulaştırmak istemelerindendir. Bizlerden korkuyorlar; çünkü Gezi Direnişinin yaratıcısı olduğumuzu biliyorlar. Bizden korkuyorlar; çünkü depremde birbirimizi yaşatmak için nasıl seferber olduğumuzu biliyorlar. Bizden korkuyorlar çünkü bunca saldırıya ve baskıya rağmen hala direnen kadınlar, öğrenciler, işçiler, halklar olduğunu biliyorlar.
    Bugün topyekün saldırılara karşı işçilerin, halkların, kadınların, öğrencilerin, mücadele edenlerin, depremde seferber olanların verebileceği en güçlü yanıt örgütlü direnişi olacaktır. Anadolu ve Mezopotamya'da bir çok alanda direniş gelişmektedir ve bu direnişlerin yanyana gelmesi işçi sınıfının iktidarını olanaklı kılacaktır. Direniş hattını geliştirmek, yaymak ve daha örgütlü bir hale getirerek Birleşik Emek Cephesini örgütlemek işçi sınıfının tek kurtuluş yoludur.
      Kendi yasalarıyla bizi kontrol edeceğini düşünenlere direnişin yasalarıyla cevap vereceğiz! 
       Bizler Antakya'da, Samandağ'da yeni yaşamı kurmak için mücadele eden devrimciler, sosyalistler olarak devletin katliam politikalarına, baskı ve sindirme politikalarına karşı toplumsal direnişi örmeye devam edeceğiz!
    Ajanlaştırma politikalarınıza karşı cevabımız Ali Serkan'dır, saldırılarınıza tehditlerinize karşı cevabımız Burhanettin'dir. Devrimci mücadelemizin iradesi ve cesareti Mahir Çayan'dır İbrahim Kaypakkaya'dır, Deniz Gezmiş'tir. Bizler tarih boyunca işçi sınıfına karşı sorumluluğumuzun bilinci ile yoldaşlarımızın bize bıraktığı miras ile devrim ve sosyalizm için savaşmaya devam edeceğiz!
    Bizler, bu dünyayı yaratanlar, bizi kurtaracak olan kendi kollarımızdır, diyerek bu düzene karşı ilmek ilmek devrimi örgütlemeye devam edeceğiz!
   Samandağ, Antakya'yı yeniden kurmak için, bize ölüm vadeden bu devlet aklını alaşağı etmek için, hesap sormak için mahalle mahalle dayanışmayı ve örgütlülüğümüzü geliştireceğiz!
    Bunun için herkesi saflarımıza, direnişi büyütmeye çağırıyoruz!
   Onurlu bir yaşamı birlikte kurmaya, örgütlenmeye çağırıyoruz!
Baskılar bizi yıldıramaz!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!" 
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları