SOMALI 301 MADENCİ, FACİANIN 10. YILINDA ANILDI... ÇOLAK: “BİZ ADALETİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NDE BİR GÜN BULACAĞIZ” SOMALI 301 MADENCİ, FACİANIN 10. YILINDA ANILDI... ÇOLAK: “BİZ ADALETİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NDE BİR GÜN BULACAĞIZ”

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, özel dedektiflik faaliyeti kapsamında edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi. İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla Filistin politikasına muhalif olmaları sebebiyle İsrail istihbarat servisi tarafından takip edilen ve hedefte olan 6 Filistin uyruklu şahsın takip edilmesi ve kayıt altına alınması noktasında, özellikle hukuk bürosu çalışanları ve kişisel bağlantıları ile dedektiflik faaliyeti kapsamında elde ettikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi mensuplarına aktardıkları tespit edilen 9 kişi belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si bu sabah yakalandı. Seyit Ahmet Yurtseven ve Musa Kuş adlı iki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

Öte yandan MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Kaynak: anka