Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Seyfettin Güven Tazeledi Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Seyfettin Güven Tazeledi

CHP Samandağ Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı seçim çalışmaları kapsamında HBB Başkanı ve CHP HBB Adayı Lütfü Savaş’ın katılımıyla Yaylıca Mahallesinde miting gerçekleştirildi.
Halka hitaben konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ı akıl sağlığı yerinde olmayan bir vatandaş iterek platformdan düşürdü.
HBB Başkanı Savaş, akıl sağlığı yerinde olmadığı belirtilen vatandaşa kendisini dinlemeye gelenlerin müdahale etmesini önleyerek konuşmasına kaldığı yerden devam etti. 
Saldırının ardından sahneden düşen Başkan Savaş’ın kısa süreli şaşkınlığın ardından toparlandığı ve konuşmasına devam ettiği öğrenildi. “Ben de doktorum ve rahatsızlığını anlayabiliyorum” diyerek vatandaşın saldırı girişiminin kasıtlı olmadığını kaydeden Başkan Savaş rahatsız olduğunu öğrendiği vatandaşın ailesiyle görüşerek tedavisini de üstlendiğini açıkladı.
Başkan Savaş’ın kendisine beklemediği bir harekette bulunmasına rağmen soğukkanlılığını koruması ve hasta vatandaşın tedavisini üstlenmesi Yaylıca halkının takdirini kazandı. Şahıs hakkında şikayetçi olmayan Savaş’tan şahsı ailesinin de özür dilediği öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.
“ŞAHIS YÜKSEK SESE HASSASİYET GÖSTERİYOR”
Yaylıca Mahallesi’ndeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre A.G. adlı şahsın yüksek sese karşı hassas olduğu ve miting, düğün gibi organizasyonlarda da aynı davranışları gösterdiği öğrenildi. Daha önce de aynı davranışı defalarca gösterdiği belirtilen A.G.’nin tedavi edilecek olması mahalleli vatandaşları da sevindirdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olay sonrası yaptığı açıklamada “Bugün Samandağ-Yaylıca'da maalesef psikiyatrik tedavi gördüğünü öğrendiğimiz bir yurttaşımız, çok güzel bir coşkuyla bizi karşılayan Samandağ halkına hitap ederken tatsız bir olay yaşandı. 
Ben doktorum, yurttaşımız hasta. 
Onun tedavisi için de her şeyi yapacağım. 
Üzüntüsünü bildiren herkese, Samandağ ve Yaylıca halkına ve hasta kardeşimizin ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“HATAY’IN İYİLEŞTİRME REÇETESİNİ HAZIRLADIK”
 Yaşanılan olayın ardından konuşmasına devam eden HBB Başkanı Savaş, depremin ilk günlerinden itibaren sahada olduklarını söyleyerek önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Deprem sonrası 200 bilim adamı, profesyoneller, odalar, sivil toplum örgütleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar ile çalışarak Hatay’ın iyileştirme reçetesini hazırladık. Şehrimiz için çıkarmış olduğumuz 900 sayfalık çalışmamızda kültürümüzden ekonomimize, sosyal hayatımızdan turizme kadar her şeyi düşündük.” dedi. 
Meydan, Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı, Koyunoğlu, Mızraklı ve Yeşilköy, Kuşalanı'nın da içinde yer aldığı ve 8 mahalleyi kapsayan içinde su depolarının yapımının da yer aldığı içme suyu hattı projesinin ihalesinin haftaya yapılacağını bildirdi.
Savaş, yakın zamanda ise kanalizasyon ve arıtma tesislerinin de ihalesini yapılacağını kaydederek çalışmalara da yaz aylarında başlanacağını aktardı.
“SAMANDAĞ'DA ALTYAPI VE İÇME SUYU SORUNU BİZ ÇÖZDÜK”
Savaş, “22 yıllık iktidar, muhalefet partisinde olduğu için Samandağ Belediyesine hizmet götürmeyerek ilçemizi hep ihmal etti. Samandağ’a selam vermeyenler seçim zamanı vaatlerde bulunuyorlar. İnsanlarımızın duyguları ile oynuyorlar. Tehdit ve korkuyla seçim kampanyası yürütüyorlar. Vatandaşlarımızı da mağdur etti. Hatay'ın ve Samandağ'ın bizden önce altyapı sistemleri yok denecek kadar azdı. Bizimle birlikte Samandağ'da altyapı ve içme suyu sorunu büyük oranda çözüldü. Hem projelerimiz hem de finansmanlarımız hazır. Yaz aylarında 50 yıllık ömre sahip dev altyapı projelerimizi hayata geçireceğiz.” açıklamalarında bulundu.
“ÜÇ ÖNEMLİ KONUDAN DOLAYI TEKRAR ADAY OLDUM”
HBB Başkan adaylığı sürecinde yıpratılmaya çalıştığını hatırlatan Savaş, “Suriye'de barış istiyoruz ve Suriyelilerin geri dönmelerini istiyoruz, Hatay'ın büyük inşaat işlerinin dışarıdaki firmalar yerine Hatay firmalarına verilmesini istiyoruz, bunlar için ve yıkılan evlerinin duvarlarına 'Geri döneceğiz.' diye yazan Hataylıların memleketlerine tekrar dönebilmeleri için yeniden aday oldum. Gençlerimiz Hatay’dan göç etmesin göç edenler de geri dönsün diye çalışmalar yapacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı'nın Hatay'a yardım etmediğini söyleyen Savaş, gerçekleri Hataylıların yüzüne söylediğini belirterek belediyelerin bütçelerinin kanun ve yönetmeliklerle belirlendiğini ve hiç kimse tarafından artırılamayacağını ya da azaltılamayacağını ifade etti.  Ayrıca Hatay'da, iktidarın belediye sayısını düşüreceklerini ve HBB Meclisinde dengeleri lehlerine karşı değiştireceklerini iletti.
ABACI: İSTİHDAM BÜYÜK BİR SORUN
CHP Samandağ belediye başkan adayı Süleyman Bedir Abacı, Yaylıca Mitinginde yaptığı konuşmasında seçildikten sonra 1 Nisan itibariyle ellerine alacağı 3 önemli projeden biri olarak Samandağ Denizi ile Çevlik sahilinde boğulma olaylarını önleyecek uygulamanın İTÜ bilim insanlarıyla ortaklaşa Mendirek yapacaklarını ilk proje olarak açıklarken, ikinci projenin Samandağ’ın ünlü acı biberinin ”Acı Sos ve salça” şekline dönüştürülmesi ve markalaştırılması olduğunu açıklarken, narenciye kenti ilçede Meyve Fabrikası kurmak suretiyle de 3.projeyi gerçekleştireceklerini söyledi
Samandağ halkı için istihdamın çok büyük sorun olduğunu belirten Abacı, “Bir sürü abimiz kardeşimiz geçimini yurt dışında sağlamakta biz bunu ortadan kaldırmak için öncelikli olarak iki proje düşünüyoruz. Birincisi Samandağ biberi bu biberle ilgili acı sos ve salça yapıp bu biberi dünya markası haline getireceğiz. İkincisi narenciye bir sürü kardeşimiz geçimini narenciye ile sağlıyor düğünlerini adaklarını oradan gelen gelirle sağlıyor ama bu yıl maalesef ürünler toprakta kaldı biz bunu bir daha yaşamak istemiyoruz bu kapsamda oluşturacağımız meyve suyu fabrikası ile birlikte tüccarlarımızın almadığı ikinci ve üçüncü sınıf ürünleri belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız kooperatiflerle halkımızdan satın alacağız ve bu ürünleri meyve suyuna dönüştüreceğiz bunu da markalaştıracağız ve bu çalışma ile istihdamı arttıracağımızı düşünüyoruz istihdamla alakalı önceliğimiz kadınlarımız olacak yurt dışında çalışan ailesinden uzak yaşayan ve gurbette olan vatandaşlarımız ve en önemlisi de gençlerimiz olacak” dedi.
Yaylıca Mahallesinde gerçekleştirilen Mitingin ardından Savaş ve Beraberindekiler Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Yaylıca‘da seçim çalışmaları sırasında yaşadığı Olayla ilgili Hatay Valiliği’nden açıklama yapıldı. 
Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Samandağ ilçemizin Yaylıca Mahallesi’nde halka hitaben konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a yönelik bireysel bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Konuyla ilgili güvenlik güçlerimizce yapılan incelemelerde, Lütfü Savaş’ı sahneden itmek suretiyle saldırı girişiminde bulunan Samandağ 1985 doğumlu A.G. (39) adlı şahsın akli dengesinin yerinde olmadığı (bipolar bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle kısa bir süre önce hastaneden çıkarıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu saldırı girişimi, güvenlik güçleri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle engellenmiş olup güvenlik birimlerimize herhangi bir şikayet başvurusunda bulunulmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları