Hatay'ın Yeniden Canlandırılması Projesi’nin Tanıtımı Yapıldı Hatay'ın Yeniden Canlandırılması Projesi’nin Tanıtımı Yapıldı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 15 ilçede görev yapan basın mensuplarını İskenderun’da düzenlenen kahvaltı programında ağırladı.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 6 Şubat depremiyle büyük bir yıkıma, kayıplara uğrayan Hatay İlinde görev yapan basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama programları kapsamında İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesisinde bir araya geldi. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ve Belediye Başkan Yardımcıları tüm basın mensuplarını kapıda tek tek ellerini sıkarak “Hoş geldiniz” diyerek karşıladı. 
Etkinliğe; Gazeteciler Cemiyeti başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve Hatay’da görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgi veren Tosyalı, ‘Hatay'da borcu olmayan bir ilçe belediyesiyiz. 45 mahallede 430 bin ton asfalt ve 600 bin metrekarelik parke döşemesi ve kaldırım çalışmalarımız oldu. Bunların hepsini bir ilçe belediyesi marifeti ile yaptık. Bunlar için davullu zurnalı karşılama da beklemedik. Çünkü bunları hiç kimse babasının hayrına yapmıyor. Bu halkımızın parasıyla yapılıyor. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda belediyemize iş yapan hiçbir firmaya borcumuz yok" dedi.
Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü bir kez daha kutlayarak çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Tosyalı, İskenderun'da yaşanan 4 ayrı yangın, ardından deprem ve sel afetinin ardından 58 aydır görev üstlendiği İskenderun'da hizmet etmekten onur duyduğunu ifade eden Tosyalı, "Rabbim bir daha göstermesin. Bütün olumsuzluklara rağmen göreve geldiğimizde 83 adet araç filomuzu 163'e yükselttik. Yarı olimpik havuz, çok amaçlı salonlar ve 21 adet yen parklar kazandırdık" dedi.
BASIN İDDALI, TOSYALI TEMKİNLİ KONUŞTU 
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, Kayahan'ın ünlü şarkısı 'Bir Aşk Hikayesi' müziği ve "Halk Adamı, Fatih Tosyalı" sloganı ile tanıtılması, önümüzdeki günlerde Ak Parti tarafından açıklanacak HBB Başkan adayı izlenimini ortaya çıkardı.
Basın Mensuplarının “Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayısınız” ve “HBB Başkanı Olursanız” söylemleriyle başlayan sorularına Başkan Tosyalı”nın temkinli cevap vermesi gözlerden kaçmadı. 
Basın mensuplarının "Ak Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı mısınız" sorusuna Başkan Tosyalı, "Bizim amacımız halka hizmet. Rabbim ne eylerse güzel eyler. HBB için görev verilirse, seve seve bu görevi yaparım. Aday belli, karar net. Verilen her görev bizim için kutsaldır. Sayın Cumhurbaşkanımız bize muhtarlık görevini verse onu da yaparız.” dedi.
Basın mensuplarının sorularını samimiyetle yanıtlayan Başkan Tosyalı, "En önemli konu, kaybettiğimiz canlardır. Onları geri getiremeyiz. Ancak Hatay'ı yeniden birlikte ayağa kaldıracağız. Bu hepimizin ortak dileği ve sorumluluğu. Hükümetle çalışacak birini tercih ederek, sorunların çözümünü kolaylaştırabiliriz., Biz Hatay'ı seviyoruz. Her görüşe saygı duyuyoruz. 31 Mart'ta Hataylıların doğru tercihler olacağı kanaatindeyim" dedi.
Şubat depremlerinin yıkıcı etkisini en çok yaşayan illerin başında yer alan Hatay'ın gelecekle ilgili projelerinin sorulması üzerine de Başkan Tosyalı, "Çok büyük bir felaket yaşadık. Hatay'da imar emsallerini arttırmayan tek belediye başkanıyım. Can güvenliği olmayan hiçbir şey güvenli değil. Hepimiz bundan ders çıkartmalıyız. Biz bu konuya topyekün bakacağız. Biz onun bunun hatırını sayarak iş yapamayız. Vicdanen bu konuda rahatım. Bugün de yarın da bu konuda taviz veremeyiz. Bize tevdi edilecek her görevde halka hizmet yolunda elimizi taşın altına koymaktan çekinmem. Bunu tüm halkımız biliyor" ifadesinde bulundu.
Toplantının devamında 5 yıllık süre zarfında yaptığı çalışmalarını sine vizyon desteği ile detaylıca anlatan Başkan Tosyalı ” Hatay Büyükşehir Belediyesinin İktidar ile uyumlu olması gerektiğini söyledi. AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesini kazanması durumunda iktidar ile birlikte 6 Şubat depreminin olumsuz etkilerinin daha kısa sürede ortadan kalkacağını savundu. Tosyalı, merak edilen HBB AKP adayının 15 Ocak tarihinde açıklanacağını ifade etti”
Bir gazetecinin, Başkan Tosyalı’ ya İskenderun’un İl olması için talebi olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine “İskenderun’un il olmasını isterim sözünü hizmet eşit gitmiyor diye söylemiştim. HBB başkanı olursam Hatay eşit hizmet görecektir.” diye cevaplandırdı.
Daha çok HBB Başkan adaylığının konuşulduğu kahvaltı programına katılan gazetecileri tek tek uğurlayan Başkan Tosyalı, çıkışta tüm gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları