Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz Mızraklı Mahallesi’ndeki kanalizasyon sorunu ile ilgili haberimize ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Belediye Başkan Yardımcısı Duran, bu sorunun sadece Mızraklı Mahallesine has bir sorun olmadığını, ayrıca Koyunoğlu, Kuşalanı, Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı ve Meydan Mahallelerini de kapsadığını ifade etti.
Duran, tüm mahallelerimizin bu sorunuyla ilgili HBB Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HatSu) Genel Müdürlüğü tarafından sorunun çözümü için 2 defa Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne başvuru yapıldığını başvuruların birinin red edildiğini, bir diğerinin de henüz cevabının gelmediğini belirtti.
Duran, açıklamasının devamında, “Hatsu Genel Müdürlüğü, ilçemizin Mızraklı mahallemiz dahil olmak üzere atıksu altyapısı olmayan mahallelerimizle ilgili çalışma yaparak kaçak deşarjların dereleri kirletmesini önlemek, Foseptik çukurlarının taşarak hem halk sağlığını, hem de yeraltı sularını kirletmesinin önüne geçmek için proje hazırlamıştır.   Fakat hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için taşıyıcı ve zorunlu hatların tamamının yapılacağı alan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü kamulaştırma sınırları içerisinde kalmaktadır. Konuyla alakalı Karayollarına Hatsu tarafından farklı zaman dilimlerinde 2 başvuru yapılmış. İlki 27.04.2021 tarihinde Hatsu tarafından yapılan başvuru Karayolları tarafından 07.06.2021 tarihinde reddedilmiştir. 20.01.2022 tarihinde yapılan diğer başvurunun ise cevabı gelmemiş ve beklemededir. Karayolları tarafından olumlu bir cevap geldiği takdirde mahallelerimizin altyapı sorununun giderilmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HatSu ekipleri tarafından ivedilikle bir çalışma başlatılacağından vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim