Samandağ İlçe CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.
Başkan Berber, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözüyle vurguladığı gibi her zaman barışı savunan Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” Diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü Dünya Barış Gününde Saygı Ve Sevgi İle Anıyoruz…”
Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü! Yani İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı 1 Eylül 1939 günü, daha da önemlisi savaşın yarattığı yıkımı hatırlayıp barışa sarılmamız amacıyla ilan edilen bir gündür.
Birinci Dünya savaşının üzerinden 82 yıl geçti ama Dünyamızdaki savaşlar silahlı, ekonomik, kültürel, dinsel ve dijital saldırı biçimleriyle hala devam etmekte ve insanlık ağır bedeller ödemekle karşı karşıya bırakılmaktadır.  Dünyanın herhangi bir yerinde batan bir teknede onlarca mültecinin yaşamını yitirişine tanıklık edebildiğimiz gibi, yine dünyanın herhangi bir yerinde sorgu merkezlerinde veya sokak ortasında öldürülesiye işkence gören insanların yaşadığı mağduriyetleri öğrenebilmekteyiz. Savaş ve çatışma ortamı nedeniyle veya doğrudan bağlantılı, daha pek çok kategorik konularda insan hakları ihlalleri gerçekleşmektedir. Dünyamızdaki tüm savaşlar, insanlık değerleri açısından bir utanç tablosu oluşturmaktadır. Her gün gencecik insanlar ölüme gidiyor. Çocuklar savaşın ortasında annesiz-babasız kalıyor. Kadınlar öldürülüyor ve tecavüze uğruyor. Binlerce insan doğdukları toprakları terk ederek mülteci konumuna düşüyor. Doğa ve tarihi değerler tahrip ediliyor, yok ediliyor. İnsanlar açlık ve sefalete sürükleniyor, çocuklar açlıktan ölüyor. İnsani değerler ayaklar altına alınıyor.
Her insanın, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan eşit haklara sahip olduğu, herkesin diğerinin haklarına saygı gösterdiği, kadın ve erkeğin toplumsal ve bireysel açıdan eşit haklara sahip olduğu, doğa ve doğadaki diğer canlılarla uyumlu bir yaşam kurmak mümkün! İnsanların eşit, adil, özgür, onurlu bir yaşam sürdüğü bir dünyayı hep birlikte yaratabiliriz. Buna olan inancımızı sürdürüyoruz. Böyle bir yaşam, insanlığın en kıymetli eseri olacaktır.
 

Editör: TE Bilişim