İlçe Kaymakamı Murat Kütük Başkanlığında, Orman Yangınları ile Mücadele Kapsamında uygulanacak Tedbirlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.                                 
Mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yaz mevsimiyle birlikte ilçemizde çıkabilecek muhtemel orman yangınları için önleyici tedbirlerin alınması, orman yangınlarında etkili mücadelelerin yapılması ve yangınların söndürülmesinde uygulanacak tedbirler görüşüldü.
Düzenlenen toplantıya; Jandarma Komutanı Ömer Kartaler, Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Yazı İşleri Müdürü Filiz Sakallı, İlçe Müftü Mehmet Demir, Tarım ve Orman Müdürü Öner Sertkol, Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, Orman İşletme Şefi Yasin Vermez, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada; Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının olabileceğini, yangınlara hızlı müdahale etmenin önemli olduğunu, orman yangınları konusunda Kamu kurumlarımız ile birlikte muhtarlarımıza da önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Toplantıda, İlçe Orman İşletme Şefi Yasin Vermez; Mahalle halkının orman yangınlarına yangın gönüllüsü göndermeleri itfaiye, iş makinası ve mükellef nakli için araç göndermeleri konuları ile ormanların korunmasında muhtar ve ihtiyar kurullarının görevlerine ait talimatname gereği muhtarların görev ve yetkileri hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda ayrıca, orman yangınlarıyla ilgili alınacak tedbirler konusunda kurumlara düşen görevler ve Muhtarların yapması gereken görevler görüşüldü.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim