Bu günlerde özellikle insanımızın şikayet ettiği ve dile getirmemizi istediği konulardan biri de ilçemizde bulunan bakımı yapılmayan ve ihmal edilen parklar.
Kentlerde parklar insanların nefes almalarını sağlamak için şehir dışına çıkamayanların imdadına koşar.
Parklar aynı zamanda sosyal alanlar olarak da oldukça sık kullanılır.                        
Parklar, çocukları oyun oynarken, insanların kafalarını dinleyecekleri, bir taraftan da sosyalleşebilecekleri en uygun alanlar arasında yer alır. 
Samandağ’da havaların ısınmasıyla özellikle çalışan insanların akşamları daha da sık kullanacakları parklarımızın durumu ise maalesef sosyalleşmek bir yana içinden geçmenin bile mümkün olmadığı alanlar olarak karşımıza çıkıyor.
Özellikle Çarşı merkezinde bulunan ve açılışının yapılmasının üzerinden çok fazla zaman geçmeyen otopark üzerindeki park ve Deniz Sitesi’nde bulunan Hz. Hızır Parkı maalesef karanlığa mahkum durumda. 
Bu haliyle insanların kullanımından uzak, korku filmlerini aratmayacak haldeki parklarımız güvenli yerler olmaktan çok uzak.
Işıklandırması yapılmamış ve hatta bazısı elden geçirilmediği ve ya temizlenmediği için bakımsızlıktan kırılan bu parkların bir an önce elden geçirilerek eksiklerinin giderilmesi gerekiyor. Bu gidişle de maalesef insanların sosyalleşmek ve nefes almak adına kullanacakları alanlar olmaktan gittikçe uzaklaşarak amacı dışında bir mekan haline gelebilir.
Zaten çok yetersiz sayıda parkın olduğu ilçemizde var olanların da bir an önce insanlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesi büyük bir ihtiyacın kısmen de olsa giderilmesi için büyük önem arz ediyor.
Tabi ki bu yapılan parkların ortak malımız olduğu ve milli bir servet olduğunu da vatandaşlarımız göz ardı etmeden korumak ve temiz tutmak için çaba göstermeli.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim