Projesini ve koro şefliğini eğitimci Gönül Beyaz’ın yaptığı Samandağ Halk Korosu ekip üyeleri İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık’a nezaket ziyaretinde bulundu.         
İlçe Emniyet Müdürü Karacık’ı makamında ziyaret eden Koro şefi Gönül Beyaz ve koro üyeleri Samandağ Halk Korosunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Koro şefi Gönül Beyaz, kendilerini kabul ederek ağırladıkları için İlçe Emniyet Müdürü Karacık’a teşekkür ederek, Halk korosunu Samandağ’ da ki farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek oluşturduğunu ve Türkçe, Arapça, Ermenice türküler seslendirdiklerini söyledi.
Beyaz, konuşmasında “ Bir şehir sanat ve kültürle gelişir.  Biz de ilçemize önem veren insanlar olarak ilçemizin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı sunabilmek adına bir koro kurduk. Türkçe, Arapça ve Ermenice türküler seslendirdiğimiz bir Halk Müziği Korosu. Arkadaşlarımla birlikte gönüllü olarak yaptığımız bir çalışma. Sizin de huzurunuzda bu işe gönül veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Kültürel ve sanatsal anlamda çok sayıda çalışmaya ev sahipliği yapan bir ilçeyiz ama Samandağ’a özgü bir koromuz yoktu. Bunu hayata geçirmek istedik. Amacımız koronun kalıcı olabilmesini sağlamak. Bizi ağırlama nezaketini gösterdiğiniz ve ev sahipliğiniz için size ben ve arkadaşlarım adına da ayrıca teşekkür ederim.” dedi.
Beyaz’ın konuşmasının ardından ekip üyeleri sırasıyla kendilerini tanıtarak korodaki görevleri hakkında bilgi verdi. Koroda emeklisinden, serbest meslek erbabına, öğretmeninden ev hanımına, müzisyeninden yaşam koçuna çok sayıda kişi görev alıyor.
İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, böylesi güzel bir ekibi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  nazik ziyaretleri için Samandağ Halk Korosu ekibine teşekkür etti. Emniyet Müdürü Karacık, Samandağ Halk Korosunun ilerleyen zamanlarda başka ilçelerde ve illerde de konser vermesini temenni ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim