Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Samandağ’da da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Perşembe günü başlayarak 29 Ekim Cuma günü geç saatlere kadar devam etti.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Perşembe günü saat 13:00’da Hükümet Konağı önünde çelenk sunum töreniyle başladı.
Çelenk sunum törenine; İlçe Kaymakam Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Karterer, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Özgür Acar,  İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Vatan Partisi Samandağ İlçe Başkanı Edip Hadimoğulları, ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa, şehit ve gazi yakınları, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtına sırasıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla sona erdi.
29 Ekim Cuma günü saat 09:30’ da Hükümet Konağı’nda Tebrikat kabul töreni gerçekleştirildi.  Kaymakamlık makamında gerçekleşen kabul töreninde; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik protokol ile bayramlaştı.
Tebrik kabul töreninin ardından saat 10:00’ da Samandağ Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama programına; İlçe Kaymakam Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Karterer, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Özgür Acar,  İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, Ak Parti İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, şehit ve gazi yakınları, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saban Kahil Sürmeli Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Murat Kütük’ün bayram kutlama konuşmasının ardından, şiirler okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlik sonunda şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam da devam etti. Kutlamalar kapsamında Samandağ Belediyesi tarafından Fener Alayı düzenlendi. Yürüyüşe Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah fatih Bildik, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Timurlenk Bozoğlan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayraklar, meşaleler ve Atatürk resimleriyle, marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş sırasında çocuklar ve gençlerin coşkusu görülmeye değerdi. Yürüyüş sırasında coşkulu kalabalık hep bir ağızdan çalan 10.yıl marşına eşlik etti. Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, belirlenen güzergah üzerinden tekrar aynı alana dönülmesiyle son buldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim