Yıllardır ülkemizde doğru ve objektif haber yapan gazete ve gazeteciler kimi zaman çeşitli yaptırımlarla, kimi zaman hapis cezasıyla ve hatta kimi zaman canları pahasına baskı altına alınmaya çalışılıyor, 
bu baskılar yerelde de farklı şekillerde olsa da yapılmaya çalışılıyor.
Tabi ki basına müdahale hiçbir şekilde kabul edilemez.  
Habercinin görevi ucu kime dokunursa dokunsun doğru haberi halka aktararak paylaşmaktır.
Buna Basın özgürlüğü diyoruz.
Bilmeyenler için söyleyelim; basın özgürlüğü haber, fikir ve düşünceleri,  çoğaltıcı araçlarla, serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. Bilgi ve düşünceleri serbest olarak toplayıp, yorum ve eleştiri yaparak çoğaltabilmek ve bunları basın ahlak ve etiğine uygun olarak serbest olarak yayımlayıp dağıtabilmek haklarını içerir. 
Biz de Cemre Gazetesi olarak yayıncılık hayatımızda basın ahlak ve etiğine dair hiç bir ihmal ve eksiğimizin olmadığını gururla bildiririz.
Cemre Ailesi olarak kamuoyunu bilgilendirme misyonumuzu, kimin ne rahatsızlığı olursa olsun sonuna kadar kullanacağımızı da beyan ederiz.
Herhangi bir gelişme ve ya olayın duyumu ardından doğruluğunu teyit ettirdikten sonra her halükarda haberleştirip yayınlamaktan imtina etmedik, etmeyeceğiz.
Yaptığımız haberden rahatsız olan, içeriğinden kendince rahatsız olan, paylaştığımız fotoğraflarda kendini beğenmeyen insanların olması bizi etkilemeyeceğini bildirmek isteriz. 
Çükü çok iyi biliyoruz her haber herkesi memnun etmez, bizim de kimseyi memnun etme gibi bir derdimiz yok.
Biz haberi, teyit ettikten sonra etik basın ve ahlak ilkeleri doğrultusunda kamuoyu ile paylaşırız.
Demokrasiyi savunan parti yöneticilerinin genel siyasette gazetecilere yönelik yapılan baskılara karşı gelip eleştirirken, yerelde bunun tam tersi davranarak basına müdahaleleri demokrasi adına üzücüdür. 
Bizler bu güne kadar gerek gazetemizin yöneticileri gerek emekçileri olarak doğru ve objektif habercilikten sapmayarak, kamuoyunu bilgilendirdik, yeri geldiğinde de yanlışları düzeltme noktasında adım atılır düşüncesiyle eleştirdik. 
Yaptığımız eleştirilerde bir yandan kamuoyunun bilgilendirirken, bir yandan da vatandaşın haklarını korumayı amaç edindik. 
Bunu yaparken de vicdanımızın sesini dinleyerek halkın haber alma özgürlüğünü sonuna kadar savunmayı rehber edindik.  Bundan sonra da bu amaçtan sapmadan yolumuza devam edeceğiz.
Cemre Gazetesi Basın Emekçileri

Editör: TE Bilişim