“TBMM’nin 104.Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz” “TBMM’nin 104.Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz”

CHP İlçe eski Başkanı Av. Turgay Abacı, Samandağ Belediyesi tarafından bugün gerçekleştirilecek 'ilçemizde ilan edilen rezerv yapı alanı bilgilendirme toplantısı'yla ilgili açıklama yaptı.
CHP’li eski ilçe başkanı Abacı, yaptığı açıklamada; isim vermeden Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz’ı kastederek “Kibir abidesi” ifadesini kullandı. Abacı, Mülk sahiplerinin vekili olarak gerçekleştirilecek toplantıya katılmayacaklarını belirterek açıklamasında;
“1-Revize İmar Planı Bizzat Kendisinin Planıdır.
Bir meclis toplantısından önce yapılan sohbet toplantısında bizzat bu plan benim diyerek kabadayılık yapan kendisidir. Orada aslan kesilen kibir abidesi sıkışınca benim ilgim yok hükümetin planıdır diyerek topu taca atmış, iş birliği yaptığı AKP’li dostlarını açıktan satmıştır. Tıpkı son Kurultay’da boy boy fotoğraflar vererek Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz diye açıklama yapıp sayın özgür özel kazandığında ona oy verdiğini açıklayıp arkadaşlarını utanmadan sattığı gibi…
2-AKP ile arka bahçelerde işler çevirirken, bakan yardımcısını ilçemize getirip çarşı merkezini gece yarısı gezdirirken, kafasında kurduğu planı uygulamaya sokarken mülk sahiplerine bu konuda bir bilgi verme gereği duymayan kibir abidesi toplum nezdinde yine sıkışınca bakanlık koridorunda mülk sahiplerinin rızaları olmadan hiçbir işlem olmayacak diye açıklama yapmıştır. Aradan geçen uzun süreye rağmen neden mülk sahiplerine hiçbir açıklama ve bilgilendirme yapmamıştır? 
3-İki gün önce mülk sahipleri ile alanda yaptığımız basın açıklaması gerek ilçede gerekse de ülke gündeminde önemli bir ses getirmiştir. Cumhuriyet gazetesi ve birçok ulusal basında haber olmuştur.
Bu nedenle ciddi bir baskı ile karşı karşıya kalan kibir abidesi, tam da adaylık sürecinde köşeye sıkıştığı için bir anda yine AKP içindeki derin bağlantılarını kullanarak bakan yardımcısını hemen ilçeye getirtip yarına bir toplantı düzenlemiştir. Amaç içine girdiği derin girdaptan AKP eliyle çıkmaktır.
Bu toplantının tarihi (çok ses getiren basın açıklamamızın hemen akabinde olması nedeniyle) çok manidardır.
Bu ayak oyunlarını yemeyecek kadar akıllıyız. Bu nedenle bu toplantıya mülk sahibi vekili olarak katılım göstermeyeceğiz.
Bırakalım körler sağırlar birbirini ağırlasın…
Kibir abidesinin boş atıp tutmalarına da boş hikayelerine de karnımız tok.
Sadece şunu bilsin ki; kafasında kurduğu planları yeni mahalle çöp transfer merkezinde olduğu gibi yine elinde patlayacak…” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları