“İşgal Ve Tahribat Alışkanlık Haline Geldi” “İşgal Ve Tahribat Alışkanlık Haline Geldi”

Eğitimci- Yazar Bülent Can’ın yeni şiir kitabı “Acılara Kurulu Tüm Saatler” okuyucuyla buluşmak üzere satışa sunuldu.
Eğitimci- Yazar Can’ın, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) üzerinden satışa çıkan şiir kitabının tanıtımıyla ilgili bölümünde “6 Şubat 2023 tarihi, büyük bir ihtimalle kapkara bir yaprak olarak yer alacak takvimlerin sarı sayfalarında. Ve birçok filmin, birçok kitabın konusu olacak kuvvetle muhtemel… Ama ne yazılsa yazılsın, ne söylenirse söylensin o güne dair, biz depremzedelerin yaşadıklarını anlatmaya yetmeyecektir. İşte tam da bu yüzden bu şiirler, şiirden öte anlamlar taşıyor. O kapkara günlerde yazılan bu şiirler, tarihe, yaşanılanlara bir tanıklıktır aslında. Acıların, gerçeklerin, yaşanılanların imgelerle dile gelmesi bir başka deyişle… Kanlı gözyaşların mürekkebe, tırnakların kaleme dönüştüğü, sek acı ve çaresizlikle yoğrulmuş zamanlarda yazıldı bunlar çünkü. Terk edilmişliğin ve dayanışmanın hasının yaşandığı zamanlarda… Nelerin yaşanıldığı bilinsin ve yaşanılanlar hafızalardan silinmesin diye…” ifadeleri yer alıyor.
Eğitimci- Yazar Bülent Can, kitabı hakkında yaptığı paylaşımında, aynı zamanda önsözünde yer verdiği cümleleri de kullanarak şu ifadelere yer verdi: 
6 Şubat 2023 tarihi takvim yapraklarında nasıl yer alır gelecekte bilemiyorum ama lanetli bir gün olarak kalacak usumda benim. Zira tam manasıyla kıyameti yaşadık biz o gün. Hem de bir buçuk dakikalık gibi kısa bir süre zarfında. Art arda oluşan ve her biri 7,5 şiddetinde olan depremler yüzbinlerce binayı yerle bir etti. Bunun sonucunda onbinlerce insanımızı yitirdik. O kadar çaresizdik ki; biz, şans eseri hayatta kalanlar, hayatta kaldıklarına utanır oldu. Bir anda işsiz güçsüz, evsiz barksız, üstsüz başsız, deyim yerindeyse bir yudum suya muhtaç kaldık. Ben de birçok dostumu, velimi, öğrencimi, akrabamı yitirdim. Evlerimiz, arabalarımız, eşyalarımız daha da vahimi geçmişimiz, anılarımız gözlerimizin önünde yerle yeksan oldu. O lanetli günde terk edilmişliğin de dayanışmanın da hasını yaşadık.
İşte kanlı gözyaşlarımın mürekkebe, tırnaklarımın kaleme dönüştüğü böyle zamanlarda yazıldı bu şiirler. Neler yaşadığımız bilinsin ve hafızalardan silinmesin diye... 
Bu kitabımı yitirdiğimiz canlara ithaf ediyorum.
Dilerim ki hiçbir insan değil sadece, yeryüzündeki börtü böcekten mavi balinaya kadar hiçbir canlı ama hiçbir canlı bizim yaşadığımız o her zerresi çaresizlik ve acı dolu günleri yaşamaz.
O gün bize evlerini, gönüllerini, yüreklerini açan tüm canlara çok ama çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Çünkü sizin gibi insanlar kurtardı insanlığı göçük altından.
Bir teşekkürüm de fotoğraf sanatçısı, dostum Meriç Aktar'a olacak. O kara günleri kayıt altına aldığı ve kapakta yer alan fotoğrafları bizimle paylaştığı için... İyi ki varsın üstat!
Son söz imgelerin olsun. Kalın sağlıcakla.
Evet, bu önsözden daha ötesi bugün piyasaya çıkan ACILARA KURULU TÜM SAATLER kitabımda…
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları