“Çocuklarımızın  Yüzlerindeki Gülümsemeden Güç Alacağız” “Çocuklarımızın Yüzlerindeki Gülümsemeden Güç Alacağız”

Hatay Valiliği, il genelinde etkili olan sağanak nedeniyle kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.
Antakya’yı etkisi altına alan yağışın şiddetlenmesi ve afete dönüşmesinin ardından Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kriz masasını toplayarak çalışmaları değerlendirdi.
Antakya ilçesinde bulunan Ayyıldızlı konteyner kent, son günlerde artan şiddetli yağışlarla birlikte sular altında kaldı. Depremzedeler için geçici bir barınma sağlayan konteynerler, aşırı yağışlarla birlikte sular altında kalırken, depremzedelerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Suların yükselmesiyle birlikte göle dönen konteyner kentte birçok eşya kullanılamaz hale geldi. Depremzedeler, suların çekilmesini beklerken konteynerlerinden dışarı çıkamadılar. Bu durum, depremzedelerin psikolojik ve fiziksel olarak daha da zorlu bir süreçle karşı karşıya bıraktı.
MASATLI: KENT GENELİNDE 220 ARAÇ 521 PERSONEL TEYAKKUZ HALİNDE
Etkili olan şiddetli yağış sonrasında meydana gelen sel ve su baskınları sonucu ortaya çıkan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için Hatay valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, AFAD Kriz Masası Toplantısı gerçekleştirildi. İlgili kurum yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda,  TAMP kapsamında başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarına ait toplam 220 araç ve 521 personel ile çok yönlü devam eden çalışmalar ele alındı. Hatay’daki ayyıldızlı konteyner kentinin sular altında kalması, bölgedeki afet risklerinin ve acil durum hazırlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Benzer durumların tekrar yaşanmaması için daha etkin önlemler alınması ve depremzedelere daha güvenli barınma koşulları sağlanması gerektiği önemle vurgulandı.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları