“TBMM’nin 104.Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz” “TBMM’nin 104.Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz”

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada depremlerin milli güvenlik meselesi olarak ele alınması gerektiğini vurgulayarak, hükümetin deprem hazırlıklarının yetersiz olduğunu ifade etti. Mullaoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından hükümetin herhangi bir hazırlığı olmadığını belirterek, benzer acıların tekrar yaşanmaması için önlemlerin artırılması gerektiğini söyledi.
Mullaoğlu, konuşmasında, “Deprem meselesine sürekli biz siyaset üstü yaklaşılması gerektiğini ifade ediyoruz. Burada en önemli sorun milli güvenlik algımızın değişmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren her şey milli güvenlik meselesi olarak algılanmalıdır. Sadece iç ve dış tehdit algısından oluşan bir milli güvenlik algısının artık yetmediği, doğru yönetilmediği açıktır. Dolayısıyla depremlerin milli güvenlik meselesi çerçevesinde değerlendirilmesi ve ona göre planların olması gerekmektedir.” dedi.
6 Şubat depremlerinin, hükümetin deprem konusundaki hazırlıksızlığını ortaya çıkardığını belirten Mullaoğlu, “Tekrar bu acıların yaşanmaması için bizlerin afetlere dirençli kentler oluşturma zorunluluğu var. Bunun içinde mutlak surette belediyeler yasasının değişmesi ve belediyeler yasası çerçevesinde bir sürü mevzuatın değişmesi gerekmektedir. En önemli şey bir kentin geleceğinin sadece bir belediye başkanına bırakılmaması gerçeğidir.” diye konuştu.
Mullaoğlu, bu konuda bir kanun teklifi verdiğini belirterek, “Belediyeler yasasının 61. maddesinde bütçenin yüzde 40’nın afetlere dirençli kent oluşturulması yönünde harcanmasının zorunlu hale getirilmesini istiyoruz. Çünkü bundan sonra sadece kentin geleceğinin bir kişiye bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Biz, başımıza ne geldiyse hep tek kişinin hukukuyla, talimatlarıyla başımıza geldi. Onun için bizim fikirsel olarak bir değişikliğe bir yönetim devrimine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
Mullaoğlu’nun konuşması, depremlerin ciddiyetini vurgulayarak, daha etkili ve planlı bir yaklaşımın benimsenmesi çağrısında bulundu.
            Foto-Haber: Haber Merkezi
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları