Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, birlik ve beraberlik içinde Hatay’da umutları yeniden yeşerteceklerini kaydetti.   
10 yıllık süreçte su sorununu çözemeyen, altyapıyı yapamayan, yol yapamayanlara dur denilmesi gerektiğini, bu şehir için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Öntürk, gün boyunca Antakya’da ziyaretlerde bulundu.
Kent yönetiminde söyleyecek sözü olan herkesi dinleyeceklerini ifade eden Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, kenti yeniden ayağa kaldırarak herkese büyükşehir nasıl yönetiliri göstereceklerini söyledi.
HATAY’IMIZI ORTAK AKILLA AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Hatay’ı ayağa kaldırırken, hangi fikirden olursa olsun kent için birlik olunması gerektiğini ifade eden Mehmet Öntürk; “Şehrimizi güçlü bir şekilde ayağa kaldırıp geliştirirken en önemli paydaşlarımızdan biri sivil toplum kuruluşlarımız olacak. Ortak akıldan, birlikten kuvvet doğacak. Hep birlikte başaracağız. Her daim esnafımızın yanında olacağız. Her birini kısa zamanda dükkanına, sitesine, iş yerine kavuşturacağız. Hep birlikte güçlü Hatay için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Kentteki sorunları en fazla kadınların çektiğini kaydeden Mehmet Öntürk, kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na tam destek istedi.

Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk, Hatay’ı ayağa Ak belediyecilik ile kaldıracaklarını söyledi.
Yeni Antakya’nın merkezi noktalarından olan Gülderen Mahallesi başta olmak üzere, Kuzeytepe, Akasya, Oğlakören ve Saraycık Mahalleleri’nde vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Adayı Mehmet  Öntürk, alt ve üstyapısı tamamen tahrip olan kentte 1 Nisan itibariyle çizmeleri giyip Bismillah diyerek tüm sorunlara neşter vuracaklarını belirtti.
ESNAFIMIZIN DERDİ BİZİM DERDİMİZDİR
Antakya’yı ayağa kaldırmaya iş kollarından başlayacaklarını ve kentin kalkınmasından vatandaşların da payını alacağını ifade eden Mehmet Öntürk şöyle konuştu:
“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Buna en başta Gülderen Mahallesi halkı şahittir. 1 yılda teslim ettiğimiz konutlar, hastaneler, yollar, su projelerimiz.
Hatay’ı ayağa AK belediyecilik kaldırır. Hatay’ı ayağa biz kaldırırız. Esnafımızın, vatandaşlarımızın, çocuklarımızın derdi bizim derdimizdir. Milletimizin dua ve destekleri ile üreten bir belediye oluşturacağız ve Hatay’ımızda 1 Nisan itibariyle yeni bir çağın başlangıcını yapacağız.”
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ın geleceğinde söz sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde tam destek istedi.
ÖNTÜRK: ESNAFIMIZIN YANINDA VE EMRİNDEYİZ!
Deprem felaketinin ardından Devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 1 Nisan itibariyle de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanların esnafların emrinde olacağını açıkladı.
Prefabrik Çarşı ziyaretinde açıklama yapan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk şunları söyledi:
“Esnaflarımız için 6180 prefabrik iş yeri yapıldı. Prefabrik iş yerlerinde elektrik, su ve yer ücretinin alınmayarak, giderleri devletimiz tarafından karşılanıyor. Ayrıca depremin ilk anından itibaren vergi ötelemesi, çek, senet tarihlerinin uzatılması, hibe ve destek kredileri ile devletimiz esnaflarımızın yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber etti. Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak 1 Nisan’dan itibaren esnafımızın yanında ve emrinde olacağız.”
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları