“Ranta, Talana İzin Vermeyeceğiz” “Ranta, Talana İzin Vermeyeceğiz”

CHP Samandağ İlçe Gençlik Kolları Başkan’ı ve Siyaset Bilimci Bümyamin Reyhanoğulları; Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yıl dönümü dolasıyla mesaj yayımladı.           
Reyhanoğulları, mesajında “Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü.
57 yıllık hayatı büyük bir imparatorluğu çöküşe götüren ve yerine milli bir devlet kurulmasını sağlayan savaşlar ve o kurulan milli devleti de çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma gayesi uğrundaki mücadeleleriyle geçti.  

Mustafa Kemal Atatürk’e Türk ve dünya tarihi açısından seçkin bir yer sağlayan en önemli özelliği kuşkusuz “vatan kurtaran milli bir kahraman” olmasıdır. Bütün umutların tükendiği bir ortamda milli mücadeleyi örgütlemiş istilacı emperyalist güçlerin Anadolu topraklarındaki korkulu rüyası haline gelmiştir. Türk devletini yok olmaktan kurtarmış,  Türk toplumunun bağımsızlığı ve özgürlüğü için çok ciddi inkilaplar ve devrimler yapmıştır.  Bağımsızlık ve özgürlük adına yaptığı çalışmalar, elde ettiği başarılar diğer ülkelere de örnek olmuştur.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla aydınlanmış Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun ortak mirasıdır. O mirası da yaşatma ve Cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyor varlığını yüce milletine adamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları