Başkan Karaçay: Samandağ Belediyesi 180.839.767 Tl Borçlu Başkan Karaçay: Samandağ Belediyesi 180.839.767 Tl Borçlu

TİP, Hatay’daki yeni yönetimini Genel Başkan Erkan Baş’ın katılımıyla düzenlenen kongrede kamuoyuna duyurdu.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay İl Kongresini 12 Kasım’da Defne’de tamamladı. 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın da katıldığı kongrede TİP Hatay il ve ilçe örgütü yöneticileri tanıtılırken; kongrede Silivri Cezaevi’nde siyasi rehin olarak tutulan TİP Hatay Milletvekili Ş. Can Atalay’ın da mesajı okundu. Ata-lay, mesajında “Bütün bu süreçte altında en fazla ezildiğim bana sahip çıkan Hataylıların sesi olamamak, Hatay için canla başla çalışamamak…. Hatay’ın kavgasını veren siz yoldaşlarımla omuz omuza verebilme ümidiyle” ifadeleri ile kongreyi selamladı.  
Defne ilçesindeki Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (HASYAD) düzenlenen il kongresi, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşuyla başladı. Kongreye Genel Başkan Erkan Baş’ın yanı sıra, TİP Parti Meclisi (PM) üyeleri, Belediye Meclis üyeleri; siyasi parti, demokratik kitle ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yurttaşlar da katıldı.
Kongre, 14 Mayıs’ta TİP’in Hatay 2. Sıra Milletvekili Adayı olan ve İl Yöneticisi Aylin Açıkgöz’ün ko-nuşmasıyla başladı. Asrın felaketinin yaşandığı Hatay’da asrın dayanışmasının örgütlendiğini belirten Açıkgöz, yerel seçimlerde TİP’in Hatay’da cadde cadde, sokak sokak örgütlenerek “bu kenti külle-rinden yeniden doğuracağını” söyledi. 
‘’ÖLÜME TERK EDİLEN ÖĞRENCİLERİN HESABINI SORACAĞIZ’’
Kongrede söz alan TİP Hatay Gençlik Sorumlusu Berivan Geçer ise KYK yurtlarında zehirlenen, haya-tını kaybeden her sıra arkadaşlarının hesabını soracaklarını dile getirdi. Barınamayan ve öğrenci ol-dukları halde çalışmak zorunda olan bir nesil yetiştirildiğini vurgulan Geçer, iktidarın öğrencileri ölü-me terk ettiğinin altını çizerek, iş yerlerinde zor şartlarda çalışan, emeklerinin karşılığını alamayan gençlerin ve üniversite mezunlarının işsiz kaldığını belirtti ve “mücadeleyi büyüteceklerini” dile ge-tirdi. 
‘’CAN’I ÇIKARACAĞIZ, HATAY HALKINI SAVUNACAĞIZ’’
Dikmece direnişinden Çiğdem Olgar’ın ve Arsuz Gökmeydan Muhtarı Eşref Karayün’ün de söz aldığı kongre, TİP Hatay İl Başkanı seçilen Hasan Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına salonu dolduran Hatay halkına teşekkür ederek başlayan Yılmaz, her baskıya karşı direnerek büyütülen deprem dayanışmasının devam edeceğini, seçilmiş milletvekili Can Atalay’ı cezaevinden çıkaracakla-rını ve Hatay halkının haklarını sonuna kadar savunacaklarını kaydetti. Ne olursa olsun Saray Reji-mi’ne karşı asla pes etmeyeceklerini belirten Yılmaz, direnişi büyüteceklerini vurguladı.
‘’ANAYASA’NIN ÇİĞNENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’’
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi Davası tutsağı olan Hatay Milletvekili Atalay için verdiği ‘’hak ihlali’’ kararını tanımayan Yargıtay’a geçit vermeyeceklerinin altını çizen Yılmaz, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne vurulmak istenen darbeye karşı anayasal haklarını kullanarak her türlü direnişi örgütleyeceklerini dile getirdi.
‘’CAN ATALAY MEKTUPLA KATILDI’’
İl Başkanı Yılmaz’ın konuşmasının ardından TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, hukuksuz şekilde esir tutulduğu Silivri 9 No’lu Cezaevi A47’den gönderdiği mesaj okundu. TİP Hatay İl Kongresi’ni selamla-yan Atalay’ın mesajının tamamı şu şekilde:
“Sevgili Hataylılar, Türkiye İşçi Partisi’nin kıymetli üyeleri, değerli konuklar, sosyalizm için omuz omu-za mücadele verdiğimiz tüm yoldaşlar, hepinizi en samimi duygularımla kucaklıyorum.
TİP Hatay İl Örgütü’nün ve Hataylıların üzerimde emeği büyüktür.
Depremler sonrası Hatay’da yaşanan büyük yıkımlar ve kayıpların içerisinde, bana sahip çıkan sizle-re karşı, sorumluluğumu yerine getirememenin mahcubiyetini yaşıyorum.
Hatay’a ses olmak, Hatay için canla başla çalışabilmek isterdim. Fakat Hatay’daki büyük yıkımın sebebi olanlar, deprem sonrası yaşanan sorunların failleri, sizlerle buluşmamı engelliyor.
Mesele bugün Can Atalay’ı aşmış, Cumhuriyetimizin varlık sorununa dönüşmüştür.
Bütün bu süreçte altında en fazla ezildiğim bana sahip çıkan Hataylıların sesi olamamak, Hatay için canla başla çalışamamak.
Hatay’da yaşanan kayıpların hesabını sormak, suya dahi erişemeyen sizlerin sesi olmak, kayıpları içerisinde yokluğa itilen bir kentin mücadelesini büyütmek için aranızda olmayı çok istiyorum.
Hatay’ın kavgasını veren siz yoldaşlarımla omuz omuza verebilme ümidiyle selamlıyorum.
Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Örgütüne, tüm yoldaşlarıma verdikleri mücadele için teşekkür ederim. Kongremizin Hatay davası ve sosyalizm mücadelesi için yararlı olacağına inanıyorum. Hataylıların sesi olan Hatay İl Örgütümüz, önümüzdeki yerel seçimlerde de bir başarının mimarı olacaktır.
Kısa zamanda omuz omuza vermek dileğiyle…
Selam olsun sosyalizmin aydınlık geleceğine!
Baki ilk selam!”
‘’DEPREMZEDELERİN İRADESİ GASBEDİLİYOR’’
Atalay’ın mektubunun ardından kürsüye çıkan Genel Başkan Erkan Baş, Hatay halkının Gezi Davası tutsağı Şerafettin Can Atalay’ı milletvekili seçmiş olmasına ve Anayasa’nın ‘’hak ihlali’’ kararına rağ-men Silivri Cezaevi’nde tutulmasının hukuksuz olduğunu kaydetti.
Depremzede olan Hatay halkının iradesinin gasp edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Baş; iktidarın bu politikalarına karşı örgütlü mücadeleyi büyüterek haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
Genel Başkan Erkan Baş, direnen Hatay halkının kenti yeniden kurma iradesini de mutlaka göstere-ceğini, hayatlarımızı kurtarmak için, bir daha yıkım yaşamamak için rantçı değil halkçı bir yerel yöne-timi yaşama geçirmek gerektiğini ve insanı değil cebini gözeten bu kirli belediyecilik anlayışını değiştirmek için önümüzdeki yerel seçimlere hep birlikte hazırlanmak gerektiğini belirtti.
Kongrenin sonunda Genel Başkan Erkan Baş, İl Yönetimi ve İlçe Başkanlarına parti rozetlerini takarak başarılar diledi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları