17 Ocak 2022 Pazartesi günü yayımlanan “ Vakıflı’daki Mezarlık Alanı Ne Oldu?” başlıklı haberimizin ardından Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
Belediye Başkanı Eryılmaz, kamuoyuna yaptığı açıklamasında; Vakıflı Mahallesi 907 nolu parselin akıbeti ile ilgili de bilgi verdi.
 Eryılmaz, açıklamasında “Değerli Vatandaşlarımız; 
Yeni Mahalle ve Çiğdede Mahallesi başta olmak üzere mevcut mezarlık komplekslerimiz artık ihtiyaca cevap vermemektedir. Halkımızın bu konuda ki haklı taleplerine karşılık Samandağ Belediyesi olarak, Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile durumu değerlendirdik. Bu konunun çözümü noktasında Hatay Büyükşehir’in daha fazla hassasiyet göstermesini talep ettik.
Ancak son zamanlarda kamuoyunda Mezarlıklar konusu ile ilgili bir bilgi kirliliği oluşturulmaktadır.  Samandağ Belediyesi’nin yasal olarak Mezarlık Kompleksleri ile ilgili ihaleye çıkma yetkisi yoktur. Bu konuda tasarruf hakkı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. 
Ancak bu sorunun çözümü ile ilgili olarak yaklaşık iki yıl önce Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Milli Emlak Şefi arasında yazışmalar başlatılmış olup, konuya dair yapılan yazışmada, Hazineye ait Vakıflı Mahallesi 907 nolu Parselin Mezarlık Kompleksi yapılması için tahsis edilmesi talep edilmiştir. 
Bu konuyla ile ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 21.06.2021 tarihli 1149252 sayılı yazısı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayına sunulmuş olup, maalesef onay süreci 7 aydır Bakanlıkta bekletilmektedir. 
Onay sürecini hızlandırmak adına, Hatay Milletvekillerimizin hassasiyet gösterip, bakanlık onayının en kısa zamanda sağlanması noktasında gerekli girişimlerde bulunacaklarına olan inancımız tamdır. 
En kısa zamanda Bakanlıktan gelecek olumlu haberi sizlere vermek temennisiyle, halkımıza saygıyla sunulur.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim