Samandağ Kaymakamlığı tarafından Muharrem Ayının 10. Günü olan Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.              
Hz. Hızır Türbesi yanında gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu,  Bakkallar Odası Başkanı Necdet Arslan,  Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz,  Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, muhtarlar, Kurum Müdürleri, Kanaat Önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakam Murat Kütük, Muharrem ayının 10. Gününde Kaymakamlık olarak vatandaşlara Aşure ikramında bulunmak istediklerini belirterek “Aşure dağıtmak için en güzel yer burasıdır diye düşündük. Burada Alevi, Ermeni, Hıristiyan, Sünni her kesimden vatandaşlarımız var. Barış ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir yerdeyiz. Biz Muharrem ayını barış ve kardeşlik ayı olarak kutlayalım. Çünkü bizlerin, Anadolu’nun mayasında olan; Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Hacı Bayram Velilerin hamuruyla yoğrulmuş bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik en güzel şekliyle yaşanmaktadır. Bu gün bir başlangıç olsun, bu kalabalık bu başlangıca şahitlik etsin. Bu güzellik Samandağ’ın Deniz Mahallesinden Hz. Hızır Türbesinden bütün ülkemize, bütün dünyaya yayılsın, inşallah.” ifadelerine yer verdi.
İlçe Müftüsü Mehmet Demir ve Kanaat Önderi Şeyh Hikmet Özben tarafından, birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik için dualar edildi.
Dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan Aşure Günü’nde edilen duaların ardından Kaymakam Kütük ve protokol üyeleri; birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimizin devamı için temennilerde bulunduktan sonra vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim